Суші, унагі, макі: як розібратися з японським меню? (реклама) - Вісті Черкащини

Суші, унагі, макі: як розібратися з японським меню? (реклама)

Шанувальники суші і ролів обирають замовлення по назві та переліку інгредієнтів. Новачки вважають за краще вибирати японські делікатеси по картинках. Як розібратися в тонкощах японських страв?

Суші

В Японії для суші використовують свіжий ранковий улов; сиру рибу нарізають тоненькими слайсами. Японці вважають за краще суші до обіду – їжа вважається ситною, а до вечері свіжа риба може зіпсуватися. У європейських і американських ресторанах далеко від моря використовують засолену або мариновану рибу.

Основні варіанти суші

Нігірі – від японського слова «жменя». На порцію суші береться жменя рису, що вміщується на невеликій долоньці. Грудочка рису накривається зверху рибою. У мережі ресторанів Pizza House є суші-нігірі з лососем, копченим лососем і вугрем.

Суші-макі. Начинка знаходиться всередині рису. Для приготування макі майстер використовує спеціальний бамбуковий килимок, рівномірно розподіляє листи водоростей норі, рису і начинки, згортає і нарізає гострим ножем на порції. Традиційно в макі лист норі зверху рису.

Роли – як правило, листя норі приховане під рисом і ікрою летючої риби. В Японії такий варіант називається саїмакі. Найпопулярніший варіант суші поза Японії – нескінченна кількість варіацій дизайну і прикраси ролів. Новинки Pizza House с вугрем, унікальним вершковим соусом та водоростями чукі шукайте тут: https://pizzahouse.ua/products/japanese/rolls/.

Гункани – гарячі суші-маки в листі норії. Назва означає форму ролу у вигляді кораблика.

Доповнення до суші

Для знезараження сирої риби використовують природні антимікробні продукти:

  • васабі – паста з гострого японського хрону яскраво-зеленого кольору;
  • імбир – тонкі пелюстки імбиру маринують і подають в маленькій піалі.

Імбир прийнято їсти після кожної порції, його гіркота очищає смакові рецептори, смак нового виду суші буде виразним.

Регулює гостроту і солоність суші соєвий соус. За правилами суші не обмакають у соусі. Візьміть паличками пелюстку імбиру, умочіть її в соусі й краплями нанесіть на рол чи нігірі.

Соус унагі з рисової горілки саке, рисового вина мюрин, соєвого соусу, цукру, уварюють до стану рідкої карамелі, він відтіняє смак вугра і будь-якої білої риби.

Кращий варіант розібратися в деталях – замовити сет. У складі суші-сетів Pizza House вагою від 900 г до 1990 г декілька найпопулярніших варіантів ролів, макі та нігірі.

22.01.2021 16:33
Переглядів: 365
Коментарiв нема

Залишити відповідь

Щоб залишити коментар або відгук під цією публікацією, увійдіть або зареєструйтеся.