ТОП-3 продукти для зміцнення імунітету у період епідемії коронавірусу

Коронавірус наскільки стрімко увірвався в наше життя, що байдужих до світової пандемії практично не залишилося. Не виняток і я. Як турботлива дружина й мама, я активно взялася за зміцнення імунітету членів сім’ї. Через страх залишитися голодними, люди із самого початку запровадження карантину почали буквально змітати з полиць крупи, макаронні вироби, м’ясо. Я до супермаркету не побігла, а взялася моніторити сайти, чим вітамінним та корисних годувати домочадців, щоб знизити шанси захворіти. На одному із медичних блогів надибала на пост тернопільського лікаря, який називає ТОП-3 продукти для зміцнення імунітету у період епідемії коронавірусу: печериці, броколі та брюссельська капуста. Спробувала розібратися.

Печериця – цариця грибів. У її м’якоті – більше 20-ти амінокислот, у тому числі – назамінні види. Низька калорійність цих грибів та високий вміст вітамінів роблять їх чи не одними із найосновніших продуктів для зміцнення імунітету. За кількістю білка шампіньйони можуть легко можуть замінити навіть деякі види м’яса, споживання якого необхідне для будівництва клітин організму. А з м’якоті деяких видів шампіньйонів виготовляють антибіотики. Тому, якщо ви бажаєте зміцнити свій імунітет та протистояти захворюванням, обов’язково подбайте, аби у вашому холодильнику завжди були ці гриби, – радять дієтологи.

Досить рідкісним овочем в українській кухні є брюссельська капуста, а дарма, кажуть медики. Бо саме цей вид капусти багатий на вітаміни та мінерали. Значний вміст білка та клітковини роблять її низькокалорійною та мегакорисною. Ця капуста допомагає у виробленні червоних кров’яних клітин і перенесення кисню в організмі. Вона допомагає піклуватися про шкіру та очі, підтримує здоров’я кісток.

Ще одним не менш корисним видом капусти, необхідним для зміцнення імунітету, є броколі. Цей овоч називають ворогом токсинів, бо містить речовини, які мають протизапальні та антиканцерогенні властивості. За кількістю кальцію броколі можуть легко замінити молоко.

Небувалої популярності під час карантину набули лимони, імбир та часник. Як і під час сезонних спалахів ГРВІ, чай з лимоном, імбиром, медом, малиною, тільки сприяє зміцненню імунітету.

Доказів того, що споживання цих продуктів захищає від коронавірусу, зрозуміло, немає. Сумнівів, що вони є додатковим джерелом вітамінів і просто корисною їжею, – також.

Тепер цікавлюся, яка ж середня ціна у Тальному на ці продукти,чи є вони на прилавках. Знайшла у “АТБ” лимони за ціною майже 69 гривень ( на вигляд не дуже) та печериці по 38, 40 за кілограм. Фасовані – дещо дорожчі. Імбиру, кажуть, вже давненько не було. Хтось викладав фото у мережу – корінь імбиру по 479,50 грн. за кілограм! Аж занадто, як на мене. Ні броколі, ні брюссельської капусти я не знайшла. Днями раніше, правда, бачила броколі в магазині «Україна», ціну не пам’ятаю. Часник теж можна купити в “АТБ” за ціною 120 грн. – молодий.

Жоден ресторан на замовлення їжу в місті не готує. Щоправда, піцу,суші та десерти у Тальному можна замовити. З карантином ціни не змінилися.

Отож, дійшла висновку, приготую те, чого найбільше хочеться моїм рідним. Сьогодні буде смачна паста з білим соусом з тими ж таки печерицями. Не забуваймо, їжа має бути смачною та корисною. А щоб захиститися від коронавірусної інфекції, миємо часто руки, уникаємо скупчення людей та думаємо позитивно.

 

Марина КАМІНСЬКА

31.03.2020 23:00
Переглядів: 1247
Коментарiв нема

Залишити відповідь

Щоб залишити коментар або відгук під цією публікацією, увійдіть або зареєструйтеся.