Наперекір чуткам: на Звенигородщині сало поки що не дорожчає

Останнім часом окремі засоби масової інформації все частіше повідомляють про подорожчання сала і навіть про його дефіцит на ринках. Мовляв, на Черкащині, передусім в обласному центрі, ціна на нього зросла ще на 60 гривень, за кілограм цього основного українського продукту там правлять уже по 180 гривень. І то не межа. При цьому одне з видань наводить прогнози консультанта із розвитку аграрного бізнесу Сергія Безносюка, який стверджує, що сало дорожчатиме й далі, а пік подорожчання припаде на новорічні свята, коли кілограм його буде коштувати… 200-250 гривень. Сергій Безносюк має на увазі бекон, який цінують найдорожче, а звичайне «біле» сало продаватимуть за 120- 150 гривень.

Як воно буде, побачимо. А в сьогоднішніх цінах на сало ми вирішили розібратися самі, відвідавши Звенигородський ринок. Пройшовши рядами, переконалися, що вартість м’яса і сала залишилася тут на тому ж рівні. Від 70 гривень за один кілограм коштувало сало (щоправда, тоненьке) в ряду, де ним торгують, як правило, не перекупники, а самі селяни. За товще ціна була вже на 20-25 гривень вищою.

Як дізналися від продавців, ціни на сало таки будуть підвищуватися, оскільки дорожчими стають корми для свиней. Проте не так швидко, як прогнозує дехто.

До речі, не стоять на місці й ціни на всі сільгосппродукти. Пішла в ціну курятина, оскільки подорожчала вона і у фірмових магазинах «Нашої Ряби». На базарі за кілограм домашньої курки правлять 75 гривень, свинину продають за 100 гривень кілограм (м’якоть). Дорожчими стало і молоко, молочні продукти, дещо піднялася ціна навіть на борошняні вироби. Осіння ж ціна на свіжу рибу майже не зросла. Як і на зелень та яблука, які тут можна придбати за 12-16 гривень.

Михайло НЕЧАЙ

21.11.2017 15:55
Переглядів: 1871
Коментарiв нема

Залишити відповідь

Щоб залишити коментар або відгук під цією публікацією, увійдіть або зареєструйтеся.