Ліцеїсти зі Звенигородщини дбають про птахів: «кожен може зробити світ кращим»

Природа України – це одне з наших основних багатств. І наше завдання дбати про нього, зберегти й передати наступникам в усьому різноманітті. Про це добре знають у Шевченківському мистецькому ліцеї «Колорит» на Звенигородщині й з маленьких літ привчають дітей шанобливо ставитися до оточуючого, зокрема й до братів наших менших.

«Зима – це час, коли птахи потребують нашої підтримки. Учні 1-го класу разом зі своїм класним керівником Лілією Кацевич вирішили не залишатися осторонь і зробили добру справу для наших пернатих друзів.

Маленькі рученята з любов’ю виготовили годівнички, а потім дружно разом з однокласниками розмістили їх на території школи. Діти наповнили їх зернятками, крихтами хліба та іншими смаколиками, щоб птахи могли знайти їжу в морозні дні.

Такий приклад виховує у дітей відповідальність, доброту та усвідомлення того, що кожен може зробити світ кращим. Нехай ця годівничка стане символом щирості та небайдужості, які так необхідні сьогодні!» – поінформували в закладі.

А ви вже зробили годівнички для птахів? Повірте, це особливе задоволення спостерігати за ними, коли вони прилітають за смаколиками. Головне, добре засвоїти, що птахи їдять, а чого їм категорично не можна вживати.

Можна: несмажені й несолені горіхи (волоські, ліщина) та насіння (гарбуза, соняшнику, льону), несолене сало, свіжі фрукти (яблука, груші), подрібнені крупи (кукурудзу, пшеницю, овес, просо, несмажену (зелену) гречку, ячмінь, вівсяні пластівці), деякі овочі (натерту моркву, гарбуз чи кабачок).

Заборонено: хліб, печиво та інші вироби з тіста; смажені й солоні продукти, солодощі, гостру, смажену й зіпсовану їжу, пшоно.

В одну годівницю рекомендується насипати різних продуктів потроху, тоді кожна пташка знайде собі частування до душі.

Робімо світ кращим!

Тетяна ІВАШКЕВИЧ

Читайте також: Мерседеси, мільйони і статус інваліда: голова Черкаської облради очолює тренд серед чиновників-інвалідів

Читайте нас також в Telegram!

10.12.2024 09:25
Переглядів: 374
Коментарiв нема

Залишити відповідь

Щоб залишити коментар або відгук під цією публікацією, увійдіть або зареєструйтеся.