Де у Тальному можна смачно поїсти
На днях у Тальному випадково зустріла знайому ще зі студентських часів. Разом навчались в університеті. По закінченню не підтримували зв’язків, не спілкувалися. При зустрічі ледь упізнали одна одну. Валя живе у Чорнобаї, по роботі приїхала у наше місто. Було близько 12 години, і я запропонувала пообідати разом та поговорити, адже ми не бачились більш як двадцять років. Виникло питання: «Де у Тальному можна перекусити смачно, у затишній атмосфері й, головне, недорого?»
Перелік закладів не такий і великий. У центрі міста є популярна серед тальнівців «Корона». У закладі недуже людно. За столиком сидять адміністратор і офіціант. Запитуємо, нам пропонують меню: холодні закуски, салати, бутерброди, з гарячих страв – пельмені в бульйоні та суп з фрикадельками. Обід на одного тут обійдеться у 100 гривень мінімум. Доведеться чекати хвилин двадцять. У закладі, як на мене, темно.
У районі коледжу знаходиться невеличке затишне кафе «Маєток». Добрий, наваристий борщ чи суп за ціною 18-20 гривень, картопля по-селянськи чи каша, котлета. За 65-70 гривень і через 5 хвилин на вашому столі парує смачний обід. Інтер’єр кафе нічим не відрізняється, проте в обідню пору у «Маєтку» ніколи не скаржилися на відсутність клієнтів. У цьому закладі не палять.
Добре пообідати можна й у районі центрального ринку у кафе «Поле Чудес». Вам запропонують добрий борщ, смаженої печінки з цибулькою (рибу або курячу відбивну), салат та нарізку на ваш вибір. Доведеться викласти 120 гривень на одного. Інтер’єр класичний. Довго чекати не доведеться.
У кафе «Мандарин» нам запропонували картоплю по-селянськи (45 гривень), котлету чи стейк (85 гривень), салат (від 80 гривень). Необхідно трохи зачекати. Комплексні обіди у закладі не готують.
Є у нашому місті дві піцерії: «Вітторія» та «Мінус сорок». Ціни на піцу майже однакові. За середню (600 г) віддасте 90-130 гривень, за велику(900 г) – 140-190 гривень. У «Вітторії» великий вибір десертів, можна відпочити з дітьми.
Оббігавши усе місто, зупинились у ресторані «Гірський Тікич». У закладі пропонують недорогі комплексні обіди за принципом буфету. Всі страви можна придбати одразу ж, що дуже зручно для тих, хто поспішає. До того ж, все свіже, бо щойно зготовлене. Борщ – 14 гривень, салати від 10, бризолі – 13 гривень, котлети – 16 гривень. Гарнір теж на будь-який смак (овочі, картопля, каші). Крім того, у ресторані запропонують власну випічку. Дизайн недавно оновленого «Гірського Тікича» приємний для клієнта, гарна музика та смачна кухня роблять ресторан одним із найпопулярніших у місті. Є дитячий куточок.
Для гурманів, шанувальників східної кухні, є можливість замовити суші та роли у «Sushitalne». Ціни помірні (від 65-145 грн. за 120 г), пропонують сети (набори) від 199 до 299 гривень. Доставка безкоштовна. Недоліком є те, що це так звана «їжа на винос». Не відомо, хто, де й у яких умовах її готує.
Популярності набуває в інтернет-спільноті група «Смакота Смачна», де можна замовити будь-яку домашню страву чи комплексний обід за 50 гривень. Щопонеділка у групі виставляють меню на тиждень. Смачно й зручно.
«Страви дуже смачні, особливо млинці та бризолі! Дякуємо за смакоту!» – читаємо у коментарях. Як і «Sushitalne», замовлення приймають телефоном, лише з доставкою додому чи в офіс.
Людно й біля кіоску із продажу “швидкої” їжі: хот-догів, лавашів, шаурми, сосисок у тісті, бургерів, картоплі фрі. За рахунок невисоких цін (від 20 гривень) та доступності торгова точка має багато клієнтів. Основним мінусом такого закладу харчування є відсутність місця, де можна зручно поїсти.
Сьогодні ми смачно поїли, витративши лише 50 гривень з людини. Та якщо обідати кожного робочого дня, у місяць виходить чималенька сума.
Ліна ЯЛОВСЬКА