Ціну на цукор спричинив експортний бум
У Черкаській області продовжує дорожчати цукор. За 50-кілограмовий мішок на тальнівському базарі просять 670 гривень. Два місяці тому в розпал сезону закруток мішок цукру можна було купити за 620 гривень.
“Цукрозаводи запрацювали, а цукор продовжує дорожчати, – каже місцевий підприємець Григорій Склярук. – Такого ніколи не було. Виявляється, наші виробники знайшли покупця. Цукор іде за кордон на експорт. Куди саме відправляють, я не знаю. Але в Одеський порт цукор везуть повним ходом. Прогнозую, якщо до нового року тенденція збережеться, то ціна в Україні ще зросте. Принаймні дешевшати він не буде.
Григорій Склярук – найбільший в районі продавець цукру. Однак бідкається, що споживання падає із року в рік. При цьому сам чоловік не вживає цукру понад 10 років.
Юрій СТРИГУН