Бухгалтерка за освітою мріє про власну кондитерську у Тальному
Вам знайомо, коли маєш вищу освіту, а не завжди можеш чи бажаєш працювати за спеціальністю? Так трапилося із жителькою Тального, що на Черкащині, Наталією Бойчук. Вона закінчила Тальнівський будівельний коледж, де навчалася на бухгалтера. Відповідно за освітою пропрацювала 3 роки у банку. Потім під час другого декрету зацікавилася випічкою тортів. І саме тоді ця справа ніби стала для жінки покликом душі, своєрідним хобі.
Вона почала цікавитися випічкою та десертами все більше. Шукала відповідні відео в інтернеті і так навчалася сама. Пригадує, що якось кума запросила в гості та попрохала спекти торта. Це для жінки виявилося здивуванням. Тому вона відмовлялася, переконуючи тим, що немає для цього відповідної освіти та вмінь. Та кума все ж була наполегливою, казала, що їм дуже смакують тортики, які пече Наталія. Адже вони неодноразово мали змогу ласувати ними.
Ось цей життєвий випадок змінив життя жінки назавжди. Тепер їй не хотілося працювати бухгалтером, а бажання займатися кондитерськими виробами ставало сильнішим. Саме під час їх приготування, як переконує Наталія Василівна, вона відчуває себе задоволеною, ніби на своєму місці у житті.
Тим часом відгуки про дуже красиві та смачнючі тортики від Наталії поширилося між знайомими. Тоді до жінки почали звертатися частіше. А згодом її запросили випікати десерти до одного з місцевих кафе. Спочатку жінка відмовлялася, а потім вирішила спробувати себе кондитером.
– Також я працювала помічником повара. З часом у одному із закладів звільнилося місце повара, тому мені запропонували спробувати, бо у мене це виходило. Колеги мене підтримали. Тож я вже четвертий рік працюю там поваром. І в той час випікаю торти на замовлення для знайомих. Трішки важко, бо робочий час триває 12 годин, а потім приходжу додому і ще починаю пекти торти, бо не можу відмовити, якщо дуже просять, – розповідає пані Наталія.
Найбільше полюбляють, каже наша співрозмовниця, бісквітні тортики з безе. Натомість Наталії Василівні довподоби мусові – євродесерти. Також жінка наголошує, що дуже витрачається на кондитерські інструменти та інгредієнти. До того ж у місті немає де їх придбати, доводиться вишукувати в інтернет-магазинах.
Певно вмінням оперувати на кухні завдячує своїй мамі, яка все своє життя пропрацювала поваром. Тож ніби й не свідомо перейняла мамину справу. Повік, каже жінка, буде вдячна своєму батькові, який переконав її у ранньому віці отримати водійські права. Тепер вона вільно їздить на автомобілі, що дозволяє заощаджувати час.
Пані Наталія разом з чоловіком виховують двох діток. Саме дякуючи своїй сім’ї, як каже Бойчук, вона намагається все встигати. Старший син, як розповідає жінка теж цікавиться кулінарією. Йому подобається смажити млинці або готувати інші страви. Менша донька теж старається. Днями готувала пиріг, але Наталія Василівна їй трішки допомагала, тому наступного разу дівчинка хоче зробити все сама, аби мама лише смакувала. Тож поки Наталія Василівна готує на роботі для інших, її найрідніші можуть приготувати щось для неї. У майбутньому жінка мріє відкрити свою кондитерську у Тальному, щоб всі могли легко насолоджуватися її десертами.
Ольга МОСКАЛЕНКО