Внесок у перемогу: в кафе на Черкащині безоплатно готують їжу для захисників

В одному із кафе Черкащини безоплатно готують їжу для захисників України. Власник закладу Андрій Дзюба розповів Суспільному, що під час воєнного стану вирішив не зачиняти заклад і таким чином робити свій внесок у перемогу.

Щодня працівниці кафе готують понад пів сотні порцій українських страв. Частину самотужки везуть до блокпостів. За словами власника закладу Андрія Дзюби, таку справу може робити кожен керівник закладу харчування.

годують бійців

Для українських бійців в кафе щораз подають свіжий хліб, прокоментувала кухарка Леся. На кухні від ранку вирує робота: готують традиційні страви. Також частуватимуть і салатами. Наймолодша помічниця Лєра кришить олів’є на блокпости, розповіла, що працювати їй подобається:

“Я допомагаю розвозити на блокпости їжу. Мені подобається тут працювати”, — розповіла жителька села Мошни Лєра.

Кафе щодня безплатно пригощає до пів сотні працівників поліції, “швидкої”, тероборони та військовослужбовців, розповів Андрій Дзюба.

“Був час, коли цей заклад заробляв гроші, а зараз прийшов час їх витрачати. Тому ми зараз витрачаємо ці гроші. Я думаю – це нормальна справа”, — зазначив власник кафе.

годують бійців
Суспільне Черкаси Андрій Дзюба

За словами пана Андрія, місцеві жителі також допомагають, хто чим може:

“Друзі і знайомі допомагають. Мешканці привозять: хто там картоплі мішок, хто там яєць привезе. Ми ще й на пости розвозимо їжу”.

За столом добровольці тероборони підкріпились борщем, розповіли, що їсти готують смачно:

“Борщ – бомба! Справжній український борщ. За нього варто воювати – це однозначно. Вареники теж дуже смачні! Хай москалі заздрять нам. Це вони будуть свої щі лаптями їсти, а в нас варенички смачненькі”.

Доброволець тероборони Богдан зауважив, що таке пригощення не лише поживне, а ще й важливе для всіх захисників.

“Це дуже приємно, що наші підприємці про нас піклуються і надають допомогу. Дуже раді, бо не завжди встигаєш поїсти зранку, а так, хоч і з пластикового посуду, та привезуть все і погодують нас. Коли воїн не голодний, то він може воювати”.

годують бійцівСуспільне Черкаси

Доброволець тероборони Богдан

Радіють і працівниці кафе, що зосталися з роботою, яка нині важлива, зауважила працівниця Анжела Буката:

“У теперішній час без роботи залишитись дуже важко, а ще й допомагати комусь. А так ти встаєш і думаєш – новий день, нові сили, щось нове”.

Зі слів жінки, вони будуть раді будь-якій допомозі – продуктами чи іншою підтримкою, бо все це заради перемоги.

“Ми б могли готувати більше і на більше блокпостів розвозити”.

годують бійцівСуспільне Черкаси

Анжела Буката

Працювати таким же чином для України та захисників просить і Андрій Дзюба інших власників кафе:

“Я вважаю, що тарілку супу кожен заклад може зварити для наших бійців. Тому, дуже б хотілося б, щоб в Україні кафе не закривалися, а відчинялися. І те, що вони заробили, хай трішки витратять на наших бійців”.

Суспільне

Читайте нас також в Telegram!

24.03.2022 12:52
Переглядів: 1023
Коментарiв нема

Залишити відповідь

Щоб залишити коментар або відгук під цією публікацією, увійдіть або зареєструйтеся.