Шампури для шашлику: які придбати?

Смачний шашлик неможливо приготувати без якісних та зручних шампурів. Щоб обрати їх, треба спочатку розібратися, які вони бувають та в чому різниця.

Види шампурів

Шампури бувають двох видів одноразові та багаторазові. Одноразовими називають тонкі бамбукові палички, на яких готуються невеликі шашлички з різних компонентів. Частіше використовуються металеві, які можуть відрізнятися за такими характеристиками:

  • довжина;
  • матеріал ручки;
  • форма.

Головне завдання купити шампури, які за довжиною підходять до вашого мангалу. Тобто врахувати ширину мангалу та додати до неї як мінімум 20 см. Якщо ж готувати ви плануєте на відкритому вогні, то варто обрати найбільшу довжину.

Металевий шампур може бути з рукояткою або без неї. Моделі без ручки це ризик отримати опіки, оскільки метал дуже швидко нагрівається. Смажити шашлики доведеться в рукавичках, та вони не завжди є з собою. Більш безпечний варіант з дерев’яними ручками. Вони не нагріваються та не залишають опіків, тому готувати м’ясо зручно, комфортно і безпечно. Навіть якщо хтось схопиться за рукоятку випадково, травми не буде.

За формою шампур буває плаский або кутовий. Наявність кута дозволяє підсмажити страву з трьох боків. Пласкі моделі передбачають лише дві позиції. Форма шампура не принципова, проте у кожного повара з часом з’являються свої переваги та звички.

Додаткові характеристики та аксесуари

Сьогодні в продажу можна знайти шампури з різних матеріалів та різного дизайну. Популярністю користуються моделі з антипригарним покриттям, завдяки якому смажене м’ясо легко знімається. Покриття також запобігає корозії.

Корисний аксесуар чохол. З ним набір шампурів завжди матиме своє місце, не загубиться і нікого не травмує. Також існують подарункові варіанти у коробках. До складу таких наборів можуть входити виделки, ножі, рюмки та інші корисні дрібнички.

28.05.2021 21:53
Переглядів: 462
Коментарiв нема

Залишити відповідь

Щоб залишити коментар або відгук під цією публікацією, увійдіть або зареєструйтеся.