Лисянські кооператори печуть торти прямо у магазині
Попри високу конкуренцію на ринку продовольчих товарів, зростаючу мережу приватних магазинів на Лисянщині, крамниці, які належать до системи споживчої кооперації, не втрачають популярності у покупців. Правління споживтовариства, яке очолює досвідчений Василь Качур, постійно працює над тим, щоб магазини були привабливими зовні, і приємно вражали всередині. Цінами, дизайном, обслуговуванням. Міні-маркет «Кооператор» у Лисянці – один із них: яскравий, фірмовий, насичений товарами та зручний. Віднедавна магазин почав працювати за принципом самообслуговування, що дало змогу збільшити площу викладки товарів. Відповідно і збільшилась кількість найменувань продукції.
«Працювати в такому магазині – одне задоволення, – говорить його завідуюча Людмила Чебін. – Пам’ятаю, як я прийшла на роботу сюди майже 20 років тому: сіре приміщення, холодно, бідний асортимент і мізерна зарплатня. Сьогодні, не зважаючи на труднощі, ми тримаємо марку споживчої кооперації на рівні сучасних вимог. Відповідно, маємо і виторг, і достойні зарплати. Дуже важливе в нашій роботі взаєморозуміння з колегами. Я вже багато років за прилавком із Оксаною Безуглою. Вважаю, що мені пощастило: вона і надійна напарниця, і подруга, і справжній професіонал.
Ще однією фішкою «Кооператору» є міні-цех, де кожен бажаючий може замовити собі свіженьку піцу, коровай чи фірмовий торт, і смакувати ними вже через кілька годин. Як зізнаються пекарі Оксана Атаманюк та Валентина Козиренко, у них щодня «гаряче», адже виготовляють більше 15 найменувань хлібобулочних виробів, які із задоволенням купують не лише в цьому магазині, а у маркеті «Околиця», буфеті Лисянської територіальної лікарні. Робота в міні-цеху не припиняється навіть під час вимушених відключень електроенергії, завдяки придбаному нещодавно потужному генератору. «Було б світло, а якість і кількість виробів ми гарантуємо», – запевняють майстрині.
Олександр ЩЕРБАТЮК