Новорічні рецепти
Чізкейк у склянці
На 6 келихів (із товстого скла) об’ємом 200-250 мл
Цукрове печиво – 18 шт. (220 г)
Масло – 100 г
Домашній або вершковий сир – 500 г
Цукор – 3-4 столові ложки (100 г)
Яйця – 3 шт.
Печиво розтерти в крихту. Розтопити масло й перемішати з ним. Порівну розкласти по склянках. Втрамбувати. У сир (кімнатної температури) вмішати ложкою цукор та яйця. Викласти масу поверх печива. Духовку розігріти до 160-170 градусів. Поставити бокали в глибоке деко. Налити в деко гарячу воду. Випікати 20-25 хвилин. Потім духовку вимкнути, дверцята трошки привідкрити й залишити так ще на 20 хвилин. Страву можна подавати теплою, а можна охолодженою. Прикрасити улюбленим джемом, ягодами або тертим шоколадом чи збитими вершками. Смачного!
Торт із вишнями і шоколадним кремом
Тісто
Яйця – 4 шт.
Цукор ─ ¾ склянки
Масло – 100г
Дрібка солі
Розпушувач – 2 чайні ложки
Какао – 1 столова ложка з гіркою
Борошно – 1 склянка
Крем
Вершки (жирні) – 300 г
Шоколад –100 г
Цукор ─ ¼ склянки
Начинка
Вишні без кісточок – 300 г
Цукор – 70 г
Вода – 50 г
Присипка
Шоколад – 100 г
Горіхи – 100 г
Тісто
Масло розтопити. Яйця збити міксером з цукром та сіллю. Не припиняючи збивати, влити масло. Підмішати борошно,какао й розпушувач. Усе збити до однорідної маси. На дно круглої глибокої форми покласти папір для випікання. Викласти тісто. Затягнути форму фольгою. Духовку розігріти до 220 градусів. Випікати 35-40 хвилин. Після випікання залишити корж на 20-40 хвилин вихолоджуватись при кімнатній температурі. Фольгу не відривати, при охолоджені сама відійде.
Крем
У каструлю налити вершки, висипати цукор та покласти поламаний шоколад. На середньому вогні, помішуючи, довести до розчинення всіх інгредієнтів. Охолодити отриману масу, і вже холодною збити в піну(якщо буде рідкою, перед збиванням покласти на 15 хвилин у морозилку).
Начинка
У каструлю викласти вишні, цукор, воду. Довести до кипіння й проварити 2-3 хвилини. Якщо хочете, щоб торт був з кислинкою, додайте 1-2 чайні ложки лимонного соку. Прохолодити і злити сироп через сито у окремий посуд.
Розрізати торт на два пласти й покласти їх зрізами вверх. Рівномірно полити вишневим сиропом. На один корж викласти вишні, потім крем, зверху накрити іншим коржем, змастити кремом і посипати тертим шоколадом та подрібненими горіхами. Бажано, щоб торт простояв у холодильнику ніч.
Смачного!
Салат із квасолі та консервованої риби
Квасоля (не в томаті) – 1 банка
Огірок – 1 шт. (150г)
4 стебелини зеленої цибулі
1 банка горбуші(лосося, нерки)
Олія – 2 столові ложки
Яблучний оцет (3-4 % ) – 2 чайні ложки
Гірчиця – 1 чайна ложка
Перець за смаком
Квасолю вийняти з банки, промити під окропом. Огірок і цибулю порізати. Рибу відділити від кісток, поламати шматочками.
Збити олію, гірчицю, оцет, перець.
Змішати всі інгредієнти й заправити соусом. Смачного!
Салат із курки та моркви по-корейськи
Відварена куряча грудинка – 300 г
Морква по-корейськи – 100г
0,5 банки (нетто 340г) кукурудзи
1 огірок (100 г)
4 варених яйця
80 г майонезу або сметани
Сіль
Куряче філе відварити в підсоленій воді. Прохолодити, не виймаючи з бульйону. Потім вийняти й подрібнити за допомогою виделки волокнами.
Коротко порізати моркву та огірок кубиками.
Змішати м’ясо, огірок, кукурудзу та моркву. Крупно порізати яйця. Усе змішати, посолити й заправити майонезом або сметаною.
Свинячі реберця в апельсиновому соусі
1,5 кг пісних реберець
1 апельсин
0,5 лимона
1-2 чайні ложки меду
1 столова ложка паприки або 0,5 чайної ложки куркуми
2 чайні ложки крохмалю
Розділити реберця.
Натерти апельсинову цедру. Видавити сік із апельсина та лимона.
Змішати: цедру, сік апельсина та лимона, мед, паприку (або куркуму). При бажанні можна додати червоний перець або соус “Табаско”.
Залити реберця маринадом, накрити кришкою й поставити в холодильник на 6 годин.
Промариновані реберця викласти у форму разом із соусом , накрити фольгою і випікати при температурі 220 градусів 40 хвилин.
Взяти інше деко, застелити його фольгою, викласти готові реберця і поставити запікати. Злити рідину, що залишилась у формі після запікання реберець. Частину цієї рідини відлити, прохолодити, розвести в ній крохмаль, потім змішати з іншою половиною. Підігріти до консистенції киселю. Полити цим розчином реберця. Запікати до скоринки. Смачного!
Риба під вершково-горіховим соусом
500 г філе нежирної риби
2 дольки лимона
300 г цибулі
1 чайна ложка цукру
100 г грецьких горіхів
1-2 зубчики часнику
400 г 20 % вершків
Сіль, перець за смаком
Рибне філе порізати шматочками, посолити, поперчити, збризнути лимонним соком і поставити маринуватись
Цибулю, часник та горіхи пропустити через м’ясорубку.
Горіхи збити з вершками.
Рибу підсмажити злегка на сковороді, а потім викласти в сотейник, змащений олією.
У рідину, де смажилась риба, додати олії та чайну ложку цукру, помішуючи розігріти. Потім у сковороду висипати цибулю й обсмажити до коричневого кольору.
Цибулю викласти у сотейник поверх риби, посолити, поперчити й залити горіховим соусом. Накрити кришкою і тушкувати 15-20 хвилин. Готову страву, подаючи на стіл, можна прикрасити зеленню. Смачного!