Новорічні рецепти

Чізкейк у склянці

На 6 келихів (із товстого скла) об’ємом 200-250 мл

Цукрове печиво – 18 шт. (220 г)

Масло – 100 г

Домашній або вершковий сир – 500 г

Цукор – 3-4 столові ложки (100 г)

Яйця – 3 шт.

Печиво розтерти в крихту. Розтопити масло й перемішати з ним. Порівну розкласти по склянках. Втрамбувати. У сир (кімнатної температури) вмішати ложкою цукор та яйця. Викласти масу поверх печива. Духовку розігріти до 160-170 градусів. Поставити бокали в глибоке деко. Налити в деко гарячу воду. Випікати 20-25 хвилин. Потім духовку вимкнути, дверцята трошки привідкрити й залишити так ще на 20 хвилин. Страву можна подавати теплою, а можна охолодженою. Прикрасити улюбленим джемом, ягодами або тертим шоколадом чи збитими вершками. Смачного!

Торт із вишнями і шоколадним кремом

Тісто

Яйця – 4 шт.

Цукор ─ ¾ склянки

Масло – 100г

Дрібка солі

Розпушувач – 2 чайні ложки

Какао – 1 столова ложка з гіркою

Борошно – 1 склянка

Крем

Вершки (жирні) – 300 г

Шоколад –100 г

Цукор ─ ¼ склянки

Начинка

Вишні без кісточок – 300 г

Цукор – 70 г

Вода – 50 г

Присипка

Шоколад – 100 г

Горіхи – 100 г

Тісто

Масло розтопити. Яйця збити міксером з цукром та сіллю. Не припиняючи збивати, влити масло. Підмішати борошно,какао й розпушувач. Усе збити до однорідної маси. На дно круглої глибокої форми покласти папір для випікання. Викласти тісто. Затягнути форму фольгою. Духовку розігріти до 220 градусів. Випікати 35-40 хвилин. Після випікання залишити корж на 20-40 хвилин вихолоджуватись при кімнатній температурі. Фольгу не відривати, при охолоджені сама відійде.

Крем

У каструлю налити вершки, висипати цукор та покласти поламаний шоколад. На середньому вогні, помішуючи, довести до розчинення всіх інгредієнтів. Охолодити отриману масу, і вже холодною збити в піну(якщо буде рідкою, перед збиванням покласти на 15 хвилин у морозилку).

Начинка

У каструлю викласти вишні, цукор, воду. Довести до кипіння й проварити 2-3 хвилини. Якщо хочете, щоб торт був з кислинкою, додайте 1-2 чайні ложки лимонного соку. Прохолодити і злити сироп через сито у окремий посуд.

Розрізати торт на два пласти й покласти їх зрізами вверх. Рівномірно полити вишневим сиропом. На один корж викласти вишні, потім крем, зверху накрити іншим коржем, змастити кремом і посипати тертим шоколадом та подрібненими горіхами. Бажано, щоб торт простояв у холодильнику ніч.

Смачного!

Салат із квасолі та консервованої риби

Квасоля (не в томаті) – 1 банка

Огірок – 1 шт. (150г)

4 стебелини зеленої цибулі

1 банка горбуші(лосося, нерки)

Олія – 2 столові ложки

Яблучний оцет (3-4 % ) – 2 чайні ложки

Гірчиця – 1 чайна ложка

Перець за смаком

Квасолю вийняти з банки, промити під окропом. Огірок і цибулю порізати. Рибу відділити від кісток, поламати шматочками.

Збити олію, гірчицю, оцет, перець.

Змішати всі інгредієнти й заправити соусом. Смачного!

Салат із курки та моркви по-корейськи

Відварена куряча грудинка – 300 г

Морква по-корейськи – 100г

0,5 банки (нетто 340г) кукурудзи

1 огірок (100 г)

4 варених яйця

80 г майонезу або сметани

Сіль

Куряче філе відварити в підсоленій воді. Прохолодити, не виймаючи з бульйону. Потім вийняти й подрібнити за допомогою виделки волокнами.

Коротко порізати моркву та огірок кубиками.

Змішати м’ясо, огірок, кукурудзу та моркву. Крупно порізати яйця. Усе змішати, посолити й заправити майонезом або сметаною.

Свинячі реберця в апельсиновому соусі

1,5 кг пісних реберець

1 апельсин

0,5 лимона

1-2 чайні ложки меду

1 столова ложка паприки або 0,5 чайної ложки куркуми

2 чайні ложки крохмалю

Розділити реберця.

Натерти апельсинову цедру. Видавити сік із апельсина та лимона.

Змішати: цедру, сік апельсина та лимона, мед, паприку (або куркуму). При бажанні можна додати червоний перець або соус “Табаско”.

Залити реберця маринадом, накрити кришкою й поставити в холодильник на 6 годин.

Промариновані реберця викласти у форму разом із соусом , накрити фольгою і випікати при температурі 220 градусів 40 хвилин.

Взяти інше деко, застелити його фольгою, викласти готові реберця і поставити запікати. Злити рідину, що залишилась у формі після запікання реберець. Частину цієї рідини відлити, прохолодити, розвести в ній крохмаль, потім змішати з іншою половиною. Підігріти до консистенції киселю. Полити цим розчином реберця. Запікати до скоринки. Смачного!

Риба під вершково-горіховим соусом

500 г філе нежирної риби

2 дольки лимона

300 г цибулі

1 чайна ложка цукру

100 г грецьких горіхів

1-2 зубчики часнику

400 г 20 % вершків

Сіль, перець за смаком

Рибне філе порізати шматочками, посолити, поперчити, збризнути лимонним соком і поставити маринуватись

Цибулю, часник та горіхи пропустити через м’ясорубку.

Горіхи збити з вершками.

Рибу підсмажити злегка на сковороді, а потім викласти в сотейник, змащений олією.

У рідину, де смажилась риба, додати олії та чайну ложку цукру, помішуючи розігріти. Потім у сковороду висипати цибулю й обсмажити до коричневого кольору.

Цибулю викласти у сотейник поверх риби, посолити, поперчити й залити горіховим соусом. Накрити кришкою і тушкувати 15-20 хвилин. Готову страву, подаючи на стіл, можна прикрасити зеленню. Смачного!

29.12.2016 15:34
Переглядів: 864
Коментарiв нема

Залишити відповідь

Щоб залишити коментар або відгук під цією публікацією, увійдіть або зареєструйтеся.