Підтримка ЗСУ: у громаді на Звенигородщині взялись за сушіння овочів для борщу

У Водяницькій громаді на Черкащині дбають, щоб наші захисники завжди, в будь-яких умовах, на посту, на чергуваннях могли споживати варену їжу, зокрема головну страву української кухні – борщ.

«Раніше ми передавали овочі підприємцям, ті їх сушили й віддавали вже готові борщові набори на фронт. Військові хвалять. Кажуть, що зручно й смачно: проварив, додав томату, тушонки – й практично домашній борщ. Тож наш сільський голова Руслан Каюк загорівся ідеєю виготовляти такі набори безпосередньо в громаді, благо, що картоплею ми запаслися. Дякуючи проведеній літом благодійній акції «Сади Перемоги», картоплі ми (спільними зусиллями) виростили й зібрали вдосталь. Нині ж, заручившись підтримкою меценатів, придбали дві великі сушарки та вакууматор. Одну поставили в Рижанівській школі, іншу – у Водяницькій. Поступово освоюємо процес виробництва. Аби не було перебоїв зі світлом, зробили б це значно раніше. Моркву, буряк, цибулю, часник, капусту та приправи приносять мешканці громади. В селі з цим дефіциту нема, кожен може радо поділитися. Тож незабаром матимемо готові для передачі на фронт борщові набори», – розповідає Валентина Кваша.

Пані Валентина каже, що за одну зарядку виходить до кілограма сушеної картоплі. При вимиканні електроенергії процес автоматично призупиняється, а при відновленні – продовжується. Суміш сушених овочів волонтери фасуватимуть у пакети вагою по 300 грам і піддаватимуть вакуумній обробці. До кожного пакетика планують додати томатні кетчупи, соуси власного виробництва. Все виготовляється з любов’ю та вдячністю до наших мужніх оборонців. Хай їм смакує!

До слова, на 300 грам суміші треба 7 літрів киплячої води. Варити 15-20 хвилин. Томатна паста – за смаком. Тушкованка – за наявності.

Щира подяка невтомним волонтерам! Слава та уклін – ЗСУ.

Тетяна ІВАШКЕВИЧ

Читайте також: Слідом за братом-військовим: жителька Тального вже вісім років боронить нашу країну від ворога

Читайте нас також в Telegram!

09.02.2023 09:15
Переглядів: 1147
Коментарiв нема

Залишити відповідь

Щоб залишити коментар або відгук під цією публікацією, увійдіть або зареєструйтеся.