Боксерка, чемпіонка Європи з Ватутіного обожнює бокс, західну філософію та готувати

19-річна боксерка, чемпіонка України (2020-2021), Європи (2022) та срібна призерка світу (2022) у вазі 60 кг поміж молоді Тетяна Довгаль з Ватутіного на Черкащині займається боксом 4 роки. Нині Таня – студентка факультету фізкультури й спорту Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького. На секцію з боксу записалась у 15 років. До того 6 років займалась танцями (хіп-хоп, брейк-данс, східні) в студії «D.P.S. Family» та кіокушинкай карате.

«Я раніше казала, що боксом ніколи не займатимусь. То – для хлопчиків! А потім вирішила все-таки спробувати для загального розвитку. Так опинилась в боксерському клубі «Кузня», в секції Іллі В’ячеславовича Дубового», – розповідає спортсменка.

На такий бойовий дух Тетяни дуже вплинула сім’я, а особливо батько, який ще з дитинства прививав дівчинці любов до спорту. Батьки дуже її підтримують. «Я дуже вдячна мамі й татові за підтримку, виховання і все, що вони роблять для мене. Моя сімʼя – це моя надійна опора і мотивація не здаватись. Я безмежно їх люблю», – каже Таня.

Бокс захопив спортсменку з першого дня, вже через декілька місяців занять вона завоювала бронзу на чемпіонаті України серед дівчат і дуже розчарувалась, плакала, що не золото. Однак тренер її заспокоїв, що для золота в неї є потенціал, треба тільки більше і довше займатись. Не обманув. І вже в 2020 році Таня стала чемпіонкою країни.

Про тренера боксерка відгукується найтеплішими словами. «Ілля В’ячеславович в усьому мені допомагає, турбується та підтримує. Він людина з великої літери. Мій наставник і приклад для наслідування», – зауважує.

В старшій групі з боксу, де займається Довгаль, переважно хлопці. Є ще одна менша дівчинка Марія. Тому в парах Таня працює лише з хлопцями. «На тренуванні боксуємо, набиваємо один одному синці, в житті – дружимо, – розповідає. – За ці майже 5 років тренувань у м. Ватутіне під керівництвом Іллі В’ячеславовича у нас сформувалась дуже потужна боксерська команда. Я пишаюсь нашим тренером та кожним із наших боксерів».

Вільного часу у Тані майже немає. Поза тренуванням, як і всі жінки, займається домашніми клопотами, прибирає в помешканні, готує, дуже рідко може переглянути якийсь фільм. Так уже звикла й почувається комфортно. Улюблені страви – борщ та сирники.

Якщо ж трапляється вільна хвилина, любить почитати – спортивну літературу, сучасну західну філософію. Їй імпонують ідеї Фрідріха Ніцше.

Спортивну форму підтримує, обмежуючи споживання хлібобулочних виробів та солодощів.

Навчання у виші спортсменці подобається, знаходить порозуміння й з викладачами, й з сокурсниками.

Окрім боксу, Таня має досягнення і з кіокушинкай карате. Володіє коричневим поясом з цього виду єдиноборств. Переможниця кубку України 2018 – 2019 років. Бронзова призерка Кубку Світу (м. Варна Болгарія, 2019).

Найближчі плани на майбутнє: участь у Кубку України з боксу серед дорослих, що запланований на кінець серпня – початок вересня.

Побажаймо Тані перемоги!

Рецепт сирників від Тетяни Довгаль:

Сирники можуть бути з родзинками, бананами чи курагою. Кожного разу можна додавати щось з переліченого за бажанням.

Інгредієнти: 800 г кисломолочного сиру, 80 г борошна, 2 жовтки, 80-90 г цукру, ванільний цукор, борошно (для паніровки), соняшникова олія.

  1. Спочатку змішуємо 800 г кисломолочного сиру, 2 жовтки, цукор та ванільний цукор.
  2. Додаємо борошно, також добре розмішуємо до однорідної пластичної маси.
  3. Змащуємо руки соняшниковою олією та формуємо круглі сирники. Потім обвалюємо їх у борошні. Викладаємо на дошку.
  4. Розігріваємо сковорідку, змащуємо олією і викладаємо сформовані сирники.
  5. 5. Обсмажуємо з кожного боку по 2-3 хвилини до золотистої скоринки.
  6. Перекладаємо на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.

Смакувати з сметаною, хоча і без сметани дуже смачні!

Тетяна ІВАШКЕВИЧ

Читайте також: Як чиновник Звенигородської військової адміністрації править службу у московській церкві

Читайте нас також в Telegram!

24.08.2023 15:25
Переглядів: 1108
Коментарiв нема

Залишити відповідь

Щоб залишити коментар або відгук під цією публікацією, увійдіть або зареєструйтеся.