Рулети баклажанні із горіхами

Пропонуємо вам рецепт дуже оригінальної закуски з баклажанів, рецепт якої прийшов до нас з кавказької кухні. Чудове поєднання обсмажених баклажанів, волоських горіхів, ароматної зелені і часнику не залишить байдужим нікого з ваших гостей.

Для приготування рулетів з баклажанів вам будуть потрібні наступні інгредієнти:

1. Баклажани — 3 штуки середнього розміру.

2. Волоські горіхи — 100 грам.

3. Ріпчаста цибуля — 1 головка.

4. Часник — 4 часточки.

5. Свіжа зелень (кінза, селера) — за смаком.

6. Листовий салат — для подачі.

7. Бальзамічний оцет — 1 столова ложка.

8. Рослинна олія для смаження.

9. Сіль і спеції за смаком.

10. Гранат — 1 штука.

Інструкція із приготування:

1. Баклажани промиваємо під проточною водою, обсушуємо, зрізаємо хвостики. Тепер нарізаємо баклажани довгими пластинами, щедро посипаємо сіллю і залишаємо на деякий час. Цей прийом допоможе нам видалити з них гіркуватий присмак.

2. Часник та цибулю очищаємо від лушпиння, споліскуємо, ріжемо цибулину на четвертинки. Волоські горіхи очистити від шкаралупи. У чашу блендера або кухонного комбайна відправляємо горіхи, цибулю, часник, оцет, сіль і спеції. Подрібнюємо все до отримання однорідної пасти. Свіжу зелень споліскуємо, обсушуємо і дуже дрібно рубаємо ножем. З’єднуємо подрібнену зелень з горіховою пастою, додаємо одну столову ложку рослинної олії, перемішуємо до однорідної консистенції.

3. Баклажани добре промиваємо прохолодною водою, віджимаємо і обсушуємо за допомогою паперових рушників. На сковороді розігріваємо олію, викладаємо баклажани і обсмажуємо з обох боків до м’якості і золотистого кольору. Даємо їм трохи охолонути.

4. Листовий салат споліскуємо, обсушуємо і викладаємо листям блюдо, на якому буде подаватися закуска. Тепер починаємо збирати рулети. Отже, на край обсмаженої пластинки кладемо трохи горіхової пасти і згортаємо її щільним рулетом. Для міцності можна скріпити краї рулетів зубочисткою. Так формуємо всі рулетики і красиво викладаємо їх на блюдо. Гранат очистити, витягаємо зернятка і посипаємо ними нашу закуску. Також для прикраси можна використовувати подрібнену зелень або тертий сир.

Рулети з баклажанів готові! Приємного апетиту!

14.09.2016 10:27
Переглядів: 1009
Коментарiв нема

Залишити відповідь

Щоб залишити коментар або відгук під цією публікацією, увійдіть або зареєструйтеся.

Warning: Undefined array key 0 in /sites/viche.ck.ua/wp-content/themes/viche/single.php on line 91

Warning: Attempt to read property "cat_ID" on null in /sites/viche.ck.ua/wp-content/themes/viche/single.php on line 91