Рулети баклажанні із горіхами
Пропонуємо вам рецепт дуже оригінальної закуски з баклажанів, рецепт якої прийшов до нас з кавказької кухні. Чудове поєднання обсмажених баклажанів, волоських горіхів, ароматної зелені і часнику не залишить байдужим нікого з ваших гостей.
Для приготування рулетів з баклажанів вам будуть потрібні наступні інгредієнти:
1. Баклажани — 3 штуки середнього розміру.
2. Волоські горіхи — 100 грам.
3. Ріпчаста цибуля — 1 головка.
4. Часник — 4 часточки.
5. Свіжа зелень (кінза, селера) — за смаком.
6. Листовий салат — для подачі.
7. Бальзамічний оцет — 1 столова ложка.
8. Рослинна олія для смаження.
9. Сіль і спеції за смаком.
10. Гранат — 1 штука.
Інструкція із приготування:
1. Баклажани промиваємо під проточною водою, обсушуємо, зрізаємо хвостики. Тепер нарізаємо баклажани довгими пластинами, щедро посипаємо сіллю і залишаємо на деякий час. Цей прийом допоможе нам видалити з них гіркуватий присмак.
2. Часник та цибулю очищаємо від лушпиння, споліскуємо, ріжемо цибулину на четвертинки. Волоські горіхи очистити від шкаралупи. У чашу блендера або кухонного комбайна відправляємо горіхи, цибулю, часник, оцет, сіль і спеції. Подрібнюємо все до отримання однорідної пасти. Свіжу зелень споліскуємо, обсушуємо і дуже дрібно рубаємо ножем. З’єднуємо подрібнену зелень з горіховою пастою, додаємо одну столову ложку рослинної олії, перемішуємо до однорідної консистенції.
3. Баклажани добре промиваємо прохолодною водою, віджимаємо і обсушуємо за допомогою паперових рушників. На сковороді розігріваємо олію, викладаємо баклажани і обсмажуємо з обох боків до м’якості і золотистого кольору. Даємо їм трохи охолонути.
4. Листовий салат споліскуємо, обсушуємо і викладаємо листям блюдо, на якому буде подаватися закуска. Тепер починаємо збирати рулети. Отже, на край обсмаженої пластинки кладемо трохи горіхової пасти і згортаємо її щільним рулетом. Для міцності можна скріпити краї рулетів зубочисткою. Так формуємо всі рулетики і красиво викладаємо їх на блюдо. Гранат очистити, витягаємо зернятка і посипаємо ними нашу закуску. Також для прикраси можна використовувати подрібнену зелень або тертий сир.
Рулети з баклажанів готові! Приємного апетиту!