Хачапурі грузинські

Хачапурі може замінити повноцінну вечерю, від якої неможливо буде відірватися. Ці коржі краще їсти гарячими, так що переконайтеся, що тобі після приготування є з ким поділитися.
СКЛАДОВІ
3 ск. пшеничного борошна
1 ск. кефіру
2 яйця
1 ч. л. солі
1 ч. л. цукру
0,5 ч. л. харчової соди
1 ст. л. рослинного масла
400 г сиру твердих сортів
50 г вершкового масла
Приготування
Додай в склянку кефіру одне яйце, цукор, сіль і рослинне масло. Добре змішай.
Просій дві склянки борошна (одну залиш для підсипання), додай соду, перемішай і висип в кефірну суміш.
Замішуй тісто, при цьому підсипаючи потроху борошно до тих пір, поки воно не стане м’яким, здатним тримати форму. Правильне тісто для хачапурі має трохи липнути до рук. Накрий тісто серветкою і дай йому постояти.
Приготуй начинку. Натри сир на крупній тертці, додай одне яйце і перемішай.
Потім повернися до тіста, сформуй з нього ковбаску і наріж її на 7 частин.
Зроби з цих частин коржі.
У центр кожної виклади сирну начинку.
Візьми кінці коржів, підтягни їх до центру і зліпи разом.
Отриманий мішечок переверни і злегка розкачай, потім ще раз переверни і розкачай. Це потрібно зробити дуже акуратно.
Засмажуй хачапурі на гарячій сковороді під кришкою на маленькому вогні з обох сторін без масла до утворення золотистого кольору.
Відразу змасти готові коржі вершковим маслом.
Подавай хачапурі гарячими, поки сирна начинка не застигла. Кожна господиня хоча б раз в житті повинна спробувати приготувати ці смачні коржі. У цьому рецепті немає нічого складного, але виходить дуже смачно!



