Еклери із солоною начинкою
Складові:
Для еклерів:
вода – 125 мл;
борошно – 100 г;
яйця – 3 шт .;
вершкове масло – 50 г;
дрібка солі.
Для начинки:
крем-сир – 200 г (або добре перетертий через сито жирний домашній сир);
солона сьомга – 200 г (порізати шматочками)
вершки – 4 ст. ложки;
консервований хрін – 1 ч. ложка;
сік і цедра лимона – за смаком;
кріп або зелена цибуля;
сіль і перець – за смаком.
Приготування
1. Для тіста борошно заварюємо сумішшю окропу і розтопленого масла. Замішуємо тісто лопаткою в гладкий комок і, інтенсивно помішуючи, починаємо додавати яйця по одному.
2. Переливаємо тісто в кондитерський мішок і видавлюємо еклери на папір для випічки.
3. Випікаємо еклери при 170 градусах близько 20 хвилин. Час готування визначається розміром еклерів, але можна орієнтуватися на колір – світло-коричневі верхівки еклерів говорять про їхню готовність.
4. З’єднуємо всі інгредієнти начинки і наповнюємо сумішшю кондитерський мішок.
5. Начиняємо еклери кремом і прикрашаємо за бажанням.