З Тальнівщини до столиці передають продукти для приготування сухпайків військовим
Волонтерка Любов Безугла родом з Тальнівщини, народилася і виросла у Павлівці Першій та вже довгий час проживає у Києві. У столиці жінка долучилася до праці місцевої волонтерської організації «Польова кухня Б-50», яка почала працювати ще з 25 лютого. Тут виготовляють дуже смачне галетне печиво, а також взялися сушити овочі, фрукти, гриби та формувати супові і борщові набори. До процесу роботи, як розповідає пані Любов, долучаються всі бажаючі дорослі і діти. Продукцію сушать у спеціальних печах, а потім все готове розфасовують по пакетиках та вакуумують.
Любов Володимирівна каже, що для подальшої роботи їм дуже потрібна сировина. Тому вона вирішила звернутися до жителів рідної Тальнівської громади з проханням допомогти зібрати необхідні продукти і передати їх для переробки у волонтерську організацію. З цим їй допоміг племінник Андрій Безуглий, який проживає у Тальному. Чоловік оголосив про збір у соцмережі. І вже за кілька днів відправив все зібране до столиці, а це – 130 кг борошна і більше 30 кг овочів. Любов Володимирівна дуже дякує усім тим, хто допомагав. Надалі волонтерка просить долучатися всіх до співпраці, щоб спільними зусиллями пришвидшувати Перемогу.
– З моєї родини нині на службі 5 осіб – чоловік, два зяті і два племінники. Тому я намагаюся активно долучатися до підтримки військових, до роботи в тилу, щоб хоча б частинку від себе вносити у нашу Перемогу.
Галетне печиво, яке виготовляють у нашій волонтерські організації дуже смачне, до того ж воно може зберігатися довго. Тут люди постійно працюють над рецептурою кожного переробленого продукту, щоб його споживання у тих умовах, в яких перебувають хлопці на фронті, було легким, максимально корисним та калорійним. Адже вони ж не завжди можуть приготувати собі їжу, тому перекус в окопі сухофруктами та горішками є дуже зручним. Надалі у нас планують ще готувати натуральні солодкі енергетичні батончики з яблук та горіхів. Тож ми не зупиняємося, а живемо, працюємо і допомагаємо боротися нашим захисникам, – каже Любов Володимирівна.
У кого є бажання і можливість долучитися до праці волонтерської організації звертайтеся за тел. 0973375506 – Любов Володимирівна Безугла. Для виготовлення галетного печива потрібно борошно та олія, для борщових та супових наборів – овочі і гриби, а для перекусів – різні фрукти.
Марта ДОВЖУК