З любов’ю з дому: домашні смаколики для бійців зготувала команда волонтерів Тальнівщини
На лінії фронту, де стирається час, а прості людські радощі здаються чимось далеким, українські бійці отримали ковток рідного затишку. Їм передали гостинці, зібрані невеликою, але згуртованою командою небайдужих. Надія й Володимир Маліванчуки, Олександр Гординський, Олександр Фещенко, Віталій та Ігор Новаки, Оксана Цюрупа, Анастасія Маханець об’єднали зусилля, щоб домашні смаколики дійшли до тих, хто боронить спокій усіх нас.
Надія Степанівна та Володимир Васильович, як справжні господарі, виростили й закололи порося. М’ясну продукцію Олександр Гординський відвіз на коптильню до Олександра Фещенка. Там м’ясо перетворилося на запашні ковбаси, буженину й рулети, акуратно вакуумовані та готові витримати дорогу.
Брати Новаки додали крупи та м’ясо птиці, з якого в автоклаві приготували смачні каші. Володимир Горошко привіз індиче м’ясо. З нього зготували тушенину. Олександр Мальцев передав овочі: соковиті баклажани, хрусткі огірки, солодкий перець, пекучу перчицю. Частину з них законсервували, а з решти зварили аджику.
Завдяки фінансовій підтримці Оксани Цюрупи й Анастасії Маханець волонтери закупили все необхідне для заготівлі овочів: скляні банки, кришки і різноманітні спеції.
До вище перелічених смаколиків додалися яблука з Павлівки Першої, мінеральна вода «Поляна квасова» й кавуни, які у своїх смугастих сорочках нагадують про літо. З миру по нитці – і наші хлопці зможуть відчути смак домашнього тепла навіть далеко від дому.
Ці гостинці – не просто їжа. Це символ підтримки, маленька частинка того затишку, якого бракує на передовій, і нагадування: за рідним столом усіх захисників і захисниць чекають, їх пам’ятають, їм вдячні.
Наталія ГОЛОВЕЦЬКА