Від малярних справ до виготовлення зефірних букетів: як жінка на Тальнівщині змінила свою діяльність

Олена Лелека з Тального на Черкащині каже, що не раз їй говорили знайомі, яким вона робила зефірний букет на замовлення про те, що його не відрізняли від справжніх квітів і, зазвичай, шукали ємкість з водою, щоб поставити букетик туди. Тоді їм доводилося з усмішкою пояснювати, що це їстівні квіти.

За професією пані Олена бухгалтер, а от більше 10-ти років займалася малярними роботами. Цьому, каже, навчилася у Києві, а потім продовжила працювати у Тальному. Тут, як вважає жінка, її багато-хто знає саме за цією специфікою роботи. Після довгих років такої фізичної праці у неї погіршилося здоров’я, тому була змушена знайти себе в чомусь іншому.

– Поступово почала пекти різні торти на замовлення. Згодом зацікавилася виготовленням власноруч зефіру. Сама його дуже люблю, тому й вирішила спробувати зробити. В інтернеті переглядала різні рецепти. Побачила дуже красиві зефірні букети і мені теж вдалося зробити таку красу. Перші на вигляд були недосконалі, але з часом виходили все кращі. Найголовніше, що це домашній зефір і він точно натуральний, – розповідає наша співрозмовниця.

Для виготовлення цього смаколика пані Олена використовує домашні яблука. Інколи, каже, їх може не вистачати, тоді вже купує. Найкращий варіант для зефіру, як зауважує жінка, це зелені сорти яблук, бо в них найбільше пектину, тієї речовини, що необхідна для стабілізації виготовлених солодощів. Для покращення смаку у зефірну масу пані Олена додає трішки апельсинової цедри, чи соку з інших фруктів, тоді, як розповідає, солодощі мають свою родзинку.

– Саме зефіром я займаюся більше року. Уже багато чого спробувала. Поступово сама себе вдосконалюю. Минулого року перед новорічними святами робила із зефіру сніговиків і ялиночки, а також роблю зефірні тортики з ягідним мармеладом. Ось нещодавно дивилася як виготовляти різні ялинкові прикраси, хочу спробувати цього року, – розповідає Лелека.

Зефірні букетики, зі слів нашої співрозмовниці, найчастіше у неї замовляють на весілля, до Дня вчителя та на дні народження. Її смачний виріб може помилувати око до 10-ти днів при кімнатній температурі, якщо, звісно, як каже пані Олена, його не зʼїдять раніше.

Надійною підтримкою для жінки є її сім’я – діти і чоловік. Саме чоловік допомагає із закупівлею необхідних продуктів і навіть робить доставки солодких виробів дружини по місту. За допомогою своєї смачної справи пані Олена відволікається від тривожних новин і заспокоює себе. Каже, Захисників завжди підтримують, долучаються до зборів Сергія Притули.

Ольга МОСКАЛЕНКО

Читайте також: Чи дійдуть перевірки СБУ до московських церков у Тальному та Катеринополі

Читайте нас також в Telegram!

19.12.2022 09:52
Переглядів: 1882
Коментарiв нема

Залишити відповідь

Щоб залишити коментар або відгук під цією публікацією, увійдіть або зареєструйтеся.