Велика Поминальна Субота

Незабаром, 6-го березня, ми зберемось на спільну молитву за покликом наших сердець, з любові до наших рідних і близьких, яких уже немає серед нас. Господь покликав їх до вічності. Ми приходимо до храмів, щоб спільно виявити перед Богом свої почуття до своїх батьків, дітей, братів і сестер, рідних і близьких. Кожен із нас приносить в своєму серці свідчення любові до тих, з ким смерть розлучила засмучені родини, наповнила очі рідних і близьких нескінченними потоками сліз. Дуже добре, що в хвилини гіркої розлуки і в наступні дні і роки, що віддаляють нас від цієї болючої миті, ми, християни, живемо надією на Боже милосердя, яке подарує нам не тільки зустріч з тими, за ким ми тепер сумуємо, але вічне спільне щасливе життя, в якому більше не буде розлуки, болю і сліз.

Дорогі браття і сестри! Не забуваймо, що ті, хто відійшов до вічності, уже самі собі не можуть нічим допомогти. Ми, їхні близькі та рідні, можемо допомогти їм своїми молитвами, своїми милостинями. Ми можемо випросити в Бога всього того доброго, чого бажає наше серце, ми можемо молитися не тільки за себе, але й за інших. Ті, що відійшли у вічність, чекають нашої духовної підтримки. Якщо ми їх любили за життя, то не припиняймо любити й по смерті, і ці почуття любові висловлюймо словами наших молитов. Наше земне життя коротке, воно дається нам тільки раз. Тому маємо прожити його так, щоб не мучила нас совість за прожиті роки, щоб мати скарби духовні за побожно прожите життя, які б стали нашим виправданням на Суді Справедливості. Ми не знаємо, скільки років, місяців, а може, навіть днів нам ще судилося прожити на землі, але знаємо, що смерть неминуче прийде. Нам, християнам, боятися смерті не потрібно, але готуватися до неї треба. Не забуваймо, що колись і ми будемо чекати, щоб наші діти й онуки помолилися за наші душі. Тож нехай кожна наша молитва буде щирою, зосередженою, щоб у ній говорили не тільки уста, але й серце.

Заупокійна панахида у храмі святих апостолів Петра і Павла буде служитися 6-го березня о 10.00. Запрошую до спільної молитви. Хочу також зауважити, що в нашій громаді скоро відбудеться ще одна знакова духовна подія. За підтримки благодійника Володимира Петровича Мовчана буде розпочате будівництво дзвіниці на території храму Преображення Господнього в селі Зеленьків. Нехай Господь допоможе втілити задумане в реальність.

Протоієрей, настоятель Петропавлівського храму Михайло Василюк

02.03.2021 15:37
Переглядів: 658
Коментарiв нема

Залишити відповідь

Щоб залишити коментар або відгук під цією публікацією, увійдіть або зареєструйтеся.