У Тальному в місцевій кав’ярні відбувся майстер-клас із розпису імбирного печива
Днями у Тальному для діток віком від 3 до 10 років влаштували майстер-клас з розпису імбирного печива. Участь у ньому взяли десятеро, хлопчиків та дівчаток. Вони розфарбували по 4 печива та дізналися про те, як правильно потрібно його оформлювати.
– Перед майстер-класом я підготувала кожному учаснику окремий корекс із пряниками та глазур’ю. Аби ще краще прикрасити печиво на столиках були солодкі присипки. Під час заходу ми навчалися розмальовувати новорічного дракончика, ялинку, чобіток та іграшковий пряник – пояснила Валентина Крикливенко, яка навчала найменших подробиць декорування печива діток.
Майстер-клас для дітей організували власники місцевої кав’ярні «Sweet kava». За словами організаторів, у такий спосіб вони подарували відвідувачам незабутні враження та емоції. Проходив захід в середині кафе.
– Зараз дуже мало проводять заходів для діток. Ми всі розуміємо чому так, всім не до цього, та не на часі, але з початком зими та передноворічних свят, так хочеться зробити щось приємне один одному. Особливо нашим діткам, які зараз нажаль у всьому обмежені. Тому ми вирішили трішечки підбадьорити наших малюків, які часто забігають до нас за чашечкою какао, та влаштувати такий невеликий, але цікавий майстер-клас із розпису імбирних пряників у дружній, теплій, атмосфері нашої кав’ярні, – розповідає власниця закладу Алла Майчук.
Серед учасників заходу була найменша 3-річна Варвара, яка прийшла разом із мамою Анною. Не зважаючи на її вік, вона впоролася не гірше за старших дітлахів.
– Майстер-клас пройшов цікаво і результативно. Усі працювали натхненно і зосереджено, а як результат – прянички вийшли на славу, – каже працівниця кав’ярні Ілона Ходаш.
Під час майстер-класу батькам чи рідним діток, пропонували гарячі напої та солодощі. Тому усі із задоволенням ласували смаколиками чекаючи своїх «кондитерів». Після заходу діткам зробили смачне та тепленьке какао безкоштовно. Тож після «тяжкої» праці, всі гуртом смакували напоєм та спілкувалися між собою. Учасники забрали оформлені прянички з собою додому, а дехто не втримався та з’їв їх одразу після веселого заходу.
– Найважче нам було знайти майстриню, яка б показала діткам увесь процес роботи та розкрила б всі секрети. Але ми знайшли дуже талановиту жінку, яка займається саме випіканням цих неймовірно смачних імбирних пряників. Майстриня, розповіла нам всі тонкощі виготовлення та розпису печива і показала власноруч діткам як саме потрібно це робити, – додає власник кав’ярні Сергій Майчук.
Власники кав’ярні планують запросити Валентину Миколаївну вдруге та через тиждень зробити такий самий захід, щоб дітки не засмучувалися, що не змогли потрапити на попередній захід. До того ж, для дорослих на цьому тижні проведуть безкоштовний кавовий капінг.
Капінг – це метод дегустації кави, для оцінки її смако-ароматичних властивостей. Він проводиться за чіткими правилами, тобто бариста демонструє безліч видів кави. А саме – різного обсмаження та різних сортів, а тоді присутні вибирають собі до смаку. На цей захід приїде шеф-бариста з Черкас, який не тільки навчить, як правильно пити та обирати для себе каву, а й розповість всю історію самого напою. Власники переконують, що буде дуже цікаво. Тому якщо хтось хоче потрапити на капінг, радять вже забронювати місце.
– Ми цінуємо своїх гостей, вони у нас надзвичайні, тому хочемо їм ще більше подарувати тепла та кавової атмосфери! Про капінг мало хто чув, але кавоманам буде дуже цікаво, – додають власники.
Аріана НЕСТЕРЕНКО