Тальнівчанка вдало експериментує з випічкою

Тальнівчанка Світлана Польова працює техніком в інвентарбюро у Тальному на Черкащині, виготовляє документи на будинки, але, окрім цього, жінка дуже багатогранна, має безліч захоплень. Їй до вподоби творчі процеси – малювання, хенд мейд та випічка. Одним із вагомих для неї нині є випічка. Цікаво, що експериментувати під час приготування солодощів вона обожнює, проте їсти їх – не дуже, тому її смаколиками завжди ласують діти, а ще вона постійно пригощає ними свою сусідку. Називає її своїм першим дегустатором.
– Мені подобається сам процес випічки та кінцевий результат мого творіння. Коли була в декреті, то їздила по Україні як майстриня декоративно-прикладного мистецтва та займалася волонтерством. Створювала вироби з тканини, прикраси для дівчаток на волосся, хлопчикам вишиті галстуки, вишивала сумки стрічками. А потім якось на свій день народження пригостила знайомих тортом і після того почали запитувати, чи я печу торти на замовлення. Так, поступово перейшла до іншого свого вподобання, – розповідає Світлана Михайлівна.
Єдине, на чому наголошує жінка, що в оригіналі ніколи не використовує рецепти, а постійно щось змінює, щось додає своє. Їй подобається експериментувати під час цього процесу. Любить постійно робити щось нове, нестандартне. Сама собі обирає завдання, ускладнює його, а тоді відчуває приємне захоплення, коли справляється з ним. Також найцікавіше їй готувати та прикрашати торт, який вона ще не робила. Так удосконалює свої навички та розширює свої можливості.


– У минулому році мене попросили зліпити тигреня на торт. Я робила це з неймовірним задоволенням. Коли був перший карантин, пробувала випікати різну випічку. І китайську, і французьку, і японську, головне, щоб продукти були наявні, а все інше мені під силу, – каже наша співрозмовниця.
Дуже вдячна Польова своєму чоловікові, він завжди її підтримує. Цінує захоплення жінки та робить все для того, аби дружина могла більше часу віддавати улюбленій справі. За словами Світлани Михайлівни, працює вона на основній роботі до пізньої пори, а торти пече вночі. Тож чоловік завжди виручає її, може сам попіклуватися про двох донечок, щоб хоча б цим зекономити час дружини. Натомість дівчатам цікава мамина справа. Вони із задоволенням допомагають їй. Світлана Михайлівна називає їх маленькими «помагаторами». Дуже подобається донечкам розмальовувати імбирне печиво та ліпити фігурки з мастики.
Пані Світлана робить свою випічку в міру солодкою та вологою, не використовує білкові креми та не покриває торти мастикою. Має постійних замовників, був час, коли відправляла тортики автобусом у Київ. Окрім того, робить подарункові солодкі та м’ясні букети. Каже, найчастіше замовляють смачні тортики на дні народження. Прикрашає їх оригінально та ефектно. Для цього може використовувати живі квіти, фрукти та все інше.


На запитання, як можна встигати, викроювати час на всі справи, Світлана Михайлівна відповідає, що ніякого секрету немає. Потрібно просто дуже любити те, чим займаєшся.

Ольга МОСКАЛЕНКО

Читайте також: Бухгалтерка за освітою мріє про власну кондитерську у Тальному

23.01.2022 13:26
Переглядів: 6683
Коментарiв нема

Залишити відповідь

Щоб залишити коментар або відгук під цією публікацією, увійдіть або зареєструйтеся.