Тальнівчанка майстерно готує піцу, а думками завжди із сином – військовим медиком
З майстринею по приготуванню піци, жителькою Тального на Черкащині Оленою Котик ми познайомилися у центрі міста неподалік місцевого готелю. Саме тут на площі біля фонтанчика у невеличкому приміщенні вона з колегою випікає піцу.
Як виявилося з нашої розмови, Олена Василівна за професією лаборант хіміко бактеріологічного аналізу. Каже, у свій час працювала на Тальнівському маслозаводі у лабораторії. Потім їй довелося перепрофілюватися і піти на роботу у колишню місцеву телерадіокомпанію, виготовляти там певні деталі до автомобілів. А перший більш професійний досвід роботи з тістом жінка отримала, коли влаштувалася на місцевий комбінат. Лише згодом вирішила ще раз змінити своє місце роботи і пішла спробувати свої сили та вміння в одній із місцевих піцерій.
Олена Василівна каже, що не була професійним поваром чи піцайолою, єдине, що любила – це готувати вдома. Тож саме завдяки своїй цікавості та бажанню їй вдалося освоїти цю професію і навчитися пекти запашну піцу.
Тепер пані Олена майстерно розкачує тісто, готує насичений соус та сама коригує і варіює начинку на кожну піцу.
– Мені дуже подобається робити піцу, бо коли віддаю готову смакоту у руки покупця, то можу побачити реакцію людини, а вона завжди задоволено дякує і потім приходить ще. Тому можна сказати, що зразу ж бачу результат своєї праці.
Звісно, найтяжчим є те, що процес приготування піци відбувається на очах у людей, бо тут кухня відкрита. І всі покупці можуть бачити, як готується їхнє замовлення. Тож ми завжди прагнемо і піклуємося про те, щоб у нас було все на вищому рівні, – розповідає про свою працю пані Олена.
Жінка має бажання випікати піцу у більш професійній духовці, в якій можна готувати їх по кілька штук. Називає піцу своєрідним відкритим пирогом, що готують з тих продуктів, які наявні. Разом з тим зізнається, що тісто варто вимішувати вправно, а це загалом не так просто, як здається. Тож для цього й потрібно мати певні навики. Сама любить посмакувати піцою, але каже, що намагається стримуватися, адже ця страва все ж є калорійним продуктом і від неї можна набрати зайву вагу, а тоді, посміхаючись, розповідає жінка, стає тяжко працювати. Найулюбленішими для пані Олени є піци «Карбонара» та «Капризе». А от дітям, які є частими покупцями, найбільше до смаку «Гаваї» і «Чотири сири». Проте найчастіше все ж ласують міні-піцою.
Олена Василівна каже, що нині найбільше хочеться спокою і такої бажаної для нас Перемоги. Вона дякує нашим оборонцям за те, що може працювати, займатися улюбленою справою. І разом з тим завжди ніби знаходиться поряд думками із своїм сином, який є військовим медиком та служить на Київщині. Він, як розповідає пані Олена, під час тамтешніх боїв неодноразово діставав з поля бою поранених і надавав їм допомогу. Тому Олена Василівна завжди молиться за нього і щиро надіється на мир та частіші зустрічі із сином.
Ольга МОСКАЛЕНКО
Читайте також: Чому у селі на Тальнівщині з крана текла вода бурого кольору
Читайте нас також в Telegram!