Смачно та красиво: на Тальнівщині майстриня створює оригінальні їстівні букети
Існує мистецтво, яке об’єднує в собі смак, аромат і красу – це мистецтво створення їстівних букетів. Наша співрозмовниця – Наталія Марінченко теж трансформує звичайні інгредієнти в справжні шедеври. Нині жінка мешкає у Майданецькому на Тальнівщині. Раніше разом із родиною вона жила у Бахмуті, Донецької області. Адаптуватися до нового життя на Тальнівщині їй і допомагає улюблена справа – створення солодких букетів та композицій.
Наталія розповідає, що виготовляти букети із їстівних інгредієнтів, її надихнула донечка.
– Коли моя старша донька ще ходила в дитячий садочок, її запросили на день народження. Мені хотілося зробити щось оригінальне, а не просто дарувати звичні солодощі. Тоді я вперше зробила солодкий букет з маршмеллоу, – згадує жінка.
Після першої вдалої спроби, Наталія вирішила не залишити це захоплення поза увагою. Далі жінка шукала різні відео із техніками збору їстівних букетів, по яких навчалася. Свої роботи вона дарувала друзям, рідним та знайомим.
Нині жінка може створювати букети не лише із солодощів, а й збирає оригінальні композиції з фруктів та овочів, ягід, горіхів, м’ясних виробів, солодких та алкогольних напоїв. Секрет успіху їстівних букетів у ретельному відборі інгредієнтів. Кожен продукт, говорить Наталія, має бути якісним, а також вписуватися у загальну палітру. Адже важливою у композиції є і форма, і колір, і смак – вони грають роль в створенні гармонійних букетів.
Зазвичай, Наталія починає з вибору теми букета. Потім, вибираючи кольори, форми і текстури, з’являється ідея дизайну. Після цього вона розпочинає складати букет, як флорист, але замість квітів використовує продукти.
Їстівні букети не лише задовольняють гастрономічні смаки, але і вражають своєю естетикою. Вони стають відмінним подарунком на будь-яку подію, адже це і смачно, і красиво.
Тая КАЯФЮК