Підтримка армії – справа кожного: як підприємці та волонтери Тальнівщини об’єднують зусилля - Вісті Черкащини

Підтримка армії – справа кожного: як підприємці та волонтери Тальнівщини об’єднують зусилля

Сьогодні, 24 лютого, 1097-й день, відколи Україна протистоїть повномасштабному вторгненню росії, день, коли ми знову згадуємо, якою ціною виборюємо своє право на свободу, на життя, на майбутнє. За ці роки наша нація не лише вистояла, а й загартувалася, стала ще міцнішою, ще єднанішою. У кожному куточку нашої громади, в кожному серці палає незгасний вогонь боротьби. Цей вогонь надихає людей робити добрі справи, підтримувати армію та наближати перемогу. Валентина Труляєва, невтомна волонтерка з села Кобиляки на Тальнівщині, тривалий час активно допомагає українським військовим. Разом з однодумцями вона організовує постачання продуктів харчування, випічки, м’ясних виробів, а також допомагає всім іншим активістам. Завдяки зусиллям таких людей, як вона, наші захисники отримують необхідне у найгарячіших точках фронту.

Нещодавно пані Труляєва отримала значну партію борошна від підприємця й благодійника Володимира Мовчана. Мішки важливого продукту були розподілені між різними напрямками: три мішки передали в Онопріївку, один відправили у Софіївку, а ще один доставили на Донецький напрямок, де його використали у кафе «Чумацький шлях», яке безкоштовно готує обіди для військових.

– Дуже дякуємо Володимиру Петровичу за доставку необхідних нам продуктів, я завжди надсилаю йому відеозвіт, щоб він бачив, як його допомога приносить користь. З борошна мої колеги готують величезні партії смаколиків:  печиво, пиріжки з різними начинками, слойки, кекси тощо, – каже пані Валентина.

Окрім цього, волонтерка разом із командою активно відправляє допомогу на передову. Лише з початку року вона пожертвувала своїх чотири поросята, їх переробили та передали військовим. Основний напрямок доставки – Донецька, Харківська області, де військові потребують найбільшої підтримки. Не всі волонтери наважуються їхати туди через небезпеку, проте син Валентини Василівни – Роман та інші чоловіки з команди продовжують працювати, попри складні умови.

– Благодійник Олексій Бойко із Заліського у лютому передав нам чотири брикети по 64 кг м’яса, 100 кг голів та 64 кг печінки, яка була перероблена на паштети. Михайло Степанович Глийовий з Лісового надав 50 кг сала та чотири відра вже готового продукту, а також порося. Олександр Козюра з Рижанівки передав велике порося, вагою близько 300 кг, яке також переробили та передали на фронт. Крім того, Роман Довгань, волонтер із перших днів війни, передав ще одне порося на 200 кг, йому нещодавно вручила подяку, адже він пішов захищати нашу країну. Учора Васі Курдусу з Чижівки, який теж дуже помагає хлопцям, вручала медаль за доброчинну діяльність, – розповідає Труляєва.

Окремо слід відзначити підтримку військових на Донецькому напрямку, у Кураховому, Покровську, Харкові. Саме туди зараз спрямовуються основні відправлення. Волонтери надсилають не тільки поживні страви, але й різноманітну випічку, серед якої печиво, пиріжки, слойки та найбажаніші енергетичні батончики, які роблять господині з Софіївки.

Завдяки згуртованій волонтерській роботі Валентини Василівни Труляєвої та її команди, наші захисники отримують необхідну допомогу в найскладніших умовах. Важливо, що така діяльність не припиняється, а навпаки – набирає обертів. Кожен охочий може підтримати військових, адже будь-яка допомога є неоціненною в ці важкі часи.

Волонтери висловлюють щиру подяку всім благодійникам, які допомагають їм у цій важливій справі. Без їхньої підтримки було б значно складніше забезпечувати військових усім необхідним. Разом – до перемоги!

Всі, хто бажає теж долучитися до допомоги нашим Захисникам, може зв’язатися з Валентиною Василівною за телефоном: +38 (098) 101-37-78

Або задонатити на банківську карту: **4149 4990 8405 0325**

Аріана НЕСТЕРЕНКО

Читайте також: З Тальнівщини на передову: Всеукраїнська Аграрна Рада передала ще 10 авто для ЗСУ

Читайте нас також в Telegram!

24.02.2025 16:35
Переглядів: 455
Коментарiв нема

Залишити відповідь

Щоб залишити коментар або відгук під цією публікацією, увійдіть або зареєструйтеся.