Чому жителька Тального на Черкащині взялася готувати корисні солодощі власноруч - Вісті Черкащини

Чому жителька Тального на Черкащині взялася готувати корисні солодощі власноруч

Тальнівчанка Леся Король навчалася на програміста та, каже, жодного дня не працювала за своєю професією. Після закінчення Тальнівського коледжу вона відразу вийшла заміж, а потім була в декретній відпустці почергово за двома доньками. Вже з часом вийшла на роботу і натепер 5-років працює поваром в одній із міських піцерій. Саме ця робота, як розповідає, стала їй до вподоби.

Рік тому, як зауважує жінка, швидше з ініціативи своїх доньок, розпочала займатися паралельним додатковим заробітком – виготовляти на замовлення корисні ласощі з фруктів – пастилу.

– Ми маємо яблуневий садок, який посадив ще мій тато. Осилити з’їсти всю ту кількість врожаю нам було тяжко. Тому я й задумалася над тим, як ще можна використовувати яблук. Вихід знайшла – спробувала робити пастилу. Звісно, з першого разу в мене не вийшло, та я навчалася, експериментувала. Всім рідним такі корисні солодощі дуже сподобалися, тому продовжувала їх робити.

З часом стала пригощати ними друзів і знайомих. Робила такі презентики замість звичайних цукерок. Адже пастила має суттєву перевагу, зроблена без цукру та ще й з фруктів і є дуже корисною, – розповідає пані Леся.

Всю пастилу жінка зазвичай сушила у духовці, ось тільки нещодавно їй на день народження чоловік подарував дегідратор, який призначений для цієї справи. Леся В’ячеславівна каже, про те, що продаватиме корисні солодощі власного виробництва, навіть не думала. Це запропонували їй діти. Вони ж самі взялися популяризувати мамину смакоту у соціальній мережі. Так у жінки з’явилося більше замовлень. Хоча, як зауважує Леся, багато вона їх не бере, адже не встигає. Має ж основне місце роботи, яке дуже цінує і не планує залишати.

За основу кожної приготовленої пастили жінка бере яблука, а потім сюди може додавати інші фрукти, мед для солоду та горішки. Так з’являються різні смаки солодощів. Пригадує, що розпочала приготування всіх наступних солодощів саме після того, як спробувала зробити цукати з гарбуза. Вони були для неї неочікувано смачними, що їй дуже зацікавило і вже не зупинило. Якраз пастила з гарбуза і є найбільш популярною, саме її часто замовляють. А от у зимній період, як каже пані Леся, ще дуже до смаку всім яблучно-імбирна.

– Зараз пастилу приготувати швидко набагато складніше, адже постійно вимикають світло, та для нас це не проблема. Можемо досушити пізніше. Найголовніше, щоб Перемога була швидшою! – каже жінка.

Ольга МОСКАЛЕНКО

Читайте також: Пункти незламності, освіта і тероборона: на що виділяли бюджетні кошти на сесії Тальнівської міськради

Читайте нас також в Telegram!

31.01.2023 14:42
Переглядів: 2275
Коментарiв нема

Залишити відповідь

Щоб залишити коментар або відгук під цією публікацією, увійдіть або зареєструйтеся.