У Медакадемії розказали рецепти дезінфікуючих засобів, що можна приготувати вдома

Спирт та перекис водню – це основні компоненти антисептика, які нейтралізують основну частину збудників хвороб, у тому числі віруси.

У яких пропорціях їх необхідно змішувати та що іще варто додавати розказали фахівці Черкаської медичної академії.

“Спирт та перекис водню необхідно змішати, потім додати воду і гліцерин, який буде захищати шкіру від пересихання. Всі компоненти ретельно збовтати у темній скляній тарі та залишити на 72 години”, — розповідає викладач фармацевтичних дисциплін Черкаської медичної академії Тетяна Молчанова.

За словами фахівців, такий розчин відрізнятиметься від аптечних антисептиків лише вмістом допоміжних компонентів. Основа, а відповідно і головні дезінфікуючі властивості, будуть однакові.

Ним безпечно обробляти руки. Для обробки робочих поверхонь підійде спирт 70%

Проректор з науково-методичної роботи медичної академії, лікар – інфекціоніст за фахом Олександра Шевченко радить мити руки
господарським милом, оскільки воно має лужну реакцію, до якої чутливі усі штами вірусів.
” Варто не плутати з антибактеріальним милом, у складі якого є антибіотик. Антибіотик знищує бактерії, тоді як коронавірус належить до іншої групи збудників хвороб, саме вірусів”, — акцентує увагу Олександра Шевченко.

РЕЦЕПТ №1 ( за рекомендацією Всесвітньої організації охорони
здоров’я)
На 100 мл дезінфікуючого розчину:
Спирт етиловий ( 96%) – 83 мл
Перекис водню ( 3%) – 4,5 мл/1 ч. ложка
Гліцерин – 1,4 мл/0,5 ч. ложки

Вода кип’ячена – 11 мл/2,5 ч. ложки

РЕЦЕПТ №2
На 100 мл дезінфікуючого розчину:
Спирт етиловий ( 96%) – 83 мл
Перекис водню ( 3%) – 4,5 мл/1 ч. ложка
Гліцерин – 1,4 мл/0,5 ч. ложки
Вода кип’ячена – 11 мл/2,5 ч. ложки
Ефірна олія – 2-3 краплі.
Замість спирту 96% можна застосовувати спирт 70%. У такому випадку не рекомендується додавати
воду, щоб не зменшувати антисептичні властивості основного компоненту.

Інформація із сайту zmi.ck.ua

23.03.2020 21:00
Переглядів: 336
Коментарiв нема

Залишити відповідь

Щоб залишити коментар або відгук під цією публікацією, увійдіть або зареєструйтеся.