Голова облдержадміністрації обговорив із власниками ресторанного бізнесу Черкащини питання запровадження карантину «вихідного дня». З вимогою переглянути питання локдауну у вихідні ресторатори сьогодні вийшли на акцію протесту. Вимоги, адресовані Президентові та Урядові України, передали голові облдержадміністрації Сергію Сергійчуку.
Акції під гаслом «Маю право працювати!» нині пройшли в усіх обласних центрах. Нагадаємо, аби розірвати ланцюг захворювань, МОЗ запропонував наступні заходи підтримки, що можуть допомогти підприємцям у часи пандемії:
– допомога по частковому безробіттю;
– використання програми «5-7-9»;
– Програма портфельних гарантій, яка має запрацювати найближчим часом (до 80% кредиту буде покриватися державою).
Також йдуть перемовини з торгово-промисловою палатою щодо можливості застосування механізму форс-мажору на період карантину «вихідного дня» у випадку його запровадження.

Втім епідеміологічна в Україні та на Черкащині зокрема погіршується щодня, додав він.
– Мета карантину «вихідного дня» – у будь-який спосіб розірвати ланцюжок зараження, – зазначає голова ОДА. – Тож очікуємо рішення Уряду. Саме він підтримає або ж ні запровадження ініційованого МОЗом карантину «вихідного дня»

1) приймання відвідувачів у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо);
2) приймання відвідувачів у ТРЦ;
3) приймання відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності;
4) приймання відвідувачів суб’єктами, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення (салони краси, магазини промислових товарів, магазини з продажу одежі та ін).
5) діяльність закладів культури і проведення культурних масових заходів
6) діяльність спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів.
Дозволяється: – торгівля продуктами харчування в магазинах 60% торгівельної площі, яких призначена для торгівлі продуктами харчування, пальним, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами;
– робота банків, поштового зв’язку, медичної практики автозаправних комплексів (без зон харчування), діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів;
– послуги громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень.





