На Черкащині цьогоріч запрацює завод із переробки фундука

Компанія Hazelstar планує восени запустити в Уманському районі Черкаської області завод, який буде переробляти фундук сортів Барселонський, Каталонський та інших, крім італійських.

Про це журналу «Садівництво по-українськи» розповів власник компанії, кандидат сільськогосподарських наук Макар Терещенко, пише AgroTimes.

«Італійські та інші європейські або американські сорти переробляються різними методами, – пояснив він. – Перші бланшуються прожарюванням, а всі інші – паром. Перші після цього мають гарне кремове забарвлення, другі трохи змінюють свою структуру».

У кондитерської промисловості є попит на горіхи, бланшовані як прожарюванням, так і паром, до того ж вона приймає сорти фундука різного походження – азербайджанські, грузинські, польські.

На осінь новий завод планує прийняти на переробку перші 100-200 т фундука.

provce.ck.ua

Читайте також: Як голова Черкаської облради фінансує УПЦ МП за кошти обласного бюджету

Читайте нас також в Telegram!

09.09.2024 13:28
Переглядів: 689
Коментарiв нема

Залишити відповідь

Щоб залишити коментар або відгук під цією публікацією, увійдіть або зареєструйтеся.