Клопотенко переймав рецепт із Городища
Відомий кухар і ресторатор Євген Клопотенко побував на Черкащині. Свій візит він здійснив в межах «кулінарної експедиції» країною.
Про це повідомляється на сторінці Городищенського міського будинку культури.
Зазначається, що Клопотенка зацікавив рецепт «шпачків» – обрядової страви з Городищини. Це маленькі пиріжки, засмачені часниково-олійною поливкою.
Фото з Фейсбуку
«Шпачки» було внесено до Переліку елемементів нематеріальної культурної спадщини Черкащини та зібрано і відправлено пакет документів на розгляд до Міністерства культури та інформаційної політики України про внесення «Обрядової страви «шпачки» Городищини» до переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України», – йдеться у повідомленні.
У Городищі Клопотенка познайомили з покроковим приготуванням страви і розповіли про її обрядову значимість.
Фото з Фейсбуку