Ціни у листопаді: дорожчають яйця, цукор, огірки
Овочі “борщового набору” продовжують дешевшати. Моркву на початку листопада продають по 3,95-5 грн/кг. Подешевшав буряк. У середині жовтня кілограм коштував 4,50 грн. На початку листопада вартість знизилася до 3,95 грн у супермаркетах та 3,50 грн на ринку. Капусту пропонують на ринках по 3,20 грн, у супермаркетах – 4,90 грн. Ціна продовжує знижуватися. Картопля у супермаркетах в середньому коштує 8,60 грн. Цибулю продають по 3,50 грн/кг.
Повідомляє gazeta.ua
Істотно зросла вартість огірків. У супермаркеті за кіло доведеться віддати 31,90 грн. Трохи дешевше на ринку – 27 грн/кг. Тепличні помідори у магазинах в середньому коштують 30 грн/кг, сливка – 36,90 грн/кг. На гуртових ринках ґрунтові помідори можна придбати по 10 грн/кг.
Упевнено прямує вгору ціна на болгарський перець – 25,50 грн/кг. Кабачки в гурті коштують 12,00 грн/кг. В супермаркетах вартість кілограма зростає до 20,69 грн.
Вартість яблук у магазинах стартує від 13 грн/кг. Найдорожчі пропонують по 30 грн. На гуртових ринках можна закупити фрукти по 7-10 грн/кг.
Продовжує дорожчати цукор у супермаркетах. У вересні фасовану продукцію продавали по 14,19 грн, жовтні -15,9 грн, листопаді – 18,90 грн/кг.
Традиційний продуктовий кошик у столичних супермаркетах можна придбати за такими цінами:
Хліб білий пшеничний – 15,51 грн/600 г;
Хліб житній – 22,9 грн/кг;
Крупа гречана – 33,69 грн/кг;
Рис – 20,19 грн/кг;
Макарони – 20 грн/кг;
Олія соняшникова – 36,50 грн;
Свиняча грудинка – 120 грн/кг, вирізка – 160 грн/кг;
Куряче стегно – 66 грн/кг, гомілка – 48-55, філе – 100 грн/кг;
Яловича вирізка – 190 грн\кг;
Сало – 110 грн/кг;
Ковбаса “Лікарська” – 154 грн/кг;
Скумбрія заморожена – 86 грн/кг;
Вершкове масло 72,4% – 44 грн/200 г;
Молоко 2,5% – 22 грн/л;
Сир твердий “Російський” – 180 грн/кг;
Яйця – 20 грн/десяток.