Бджоляр із ярів Чигиринщини розповів, що пасічники роблять зимою
Зимовий період для бджолярів – це час роботи в майстерні. Пасічники ремонтують старі вулики, виготовляють або купують нові та збирають рамки.
Про це власник солодкої справи Ігор Тарануха розповів для матеріалу “18000” – “Між ріпаком, акацією та соняхом: як пасічник розвиває медову справу у ярах Чигиринщини“.
– Також у Мельниківській громаді разом з волонтерами виготовляємо енергетичні батончики для військових, – додає пасічник.
Крім того, восени та навесні у Черкасах традиційно організовують всеукраїнську виставку з бджільництва. На неї з’їжджаються пасічники та виробники обладнання з усієї країни: привозять продукцію, станки, діляться досвідом та проводять конференції. Таку виставку планують провести й цієї осені.
Нагадаємо, раніше пасічник пояснив, про що бджоли можуть “розповісти” своєю поведінкою. А також поділився секретами як зберігати мед, який мед кристалізується швидше і чому мед може забродити