Справжня італійська піца? Рим, Неаполь, а тепер – Лисянка
Не так давно в центрі Лисянки відкрили пекарню з символічною біблейською назвою «Умноженіє хлебов» в приміщенні колишньої «Нової пошти», а її власники Михайло (на знімку) й Олександра Байраки днями знову здивували ще однією смачною новинкою – «примножили» до пиріжків, тістечок, різної здоби власного виробництва ще й піцу.
– Коли ми розмірковували над новим напрямком розвитку пекарні, то зрозуміли, що це буде саме піца – «всеїдна» їжа, що подобається людям різних вікових категорій. Ця страва прийнятна для українців, адже серед нашої традиційної кухні багато страв з борошна, – розповіла Олександра. – Сьогодні піцу може приготувати будь-яка господиня, маючи під рукою воду, борошно та приправи. Але, виношуючи ідею відкриття піцерії, ми передусім ставили перед собою ціль – запропонувати нашим відвідувачам піцу саме таку, якою її знають і цінують на її батьківщині в Італії. Тому побудували в пекарні так звану Помпейську піч, яка використовується в Італії та інших країнах Середземномор’я для готування піци. У ній також випікаємо домашній хліб і різні м’ясні, рибні страви, які виходять по-справжньому смачними, вишуканими. А ціни на піцу у нас цілком демократичні, від 119 до 170 гривень, на будь-який смак, і поласувати нею до нас приходять цілими родинами.
Приємно, що в Лисянці з’являється все більше місць сімейного відпочинку, а власники пекарні налаштовані розвиватися саме в цьому напрямку, коли, не виїжджаючи за межі селища, можна замовити піцу, шашлик чи лаваш, яку приготують на твоїх очах за лічені хвилини. «Бо якщо робити щось для людей, то обов’язково добре – або не робити нічого взагалі», – кажуть молоді підприємці.
Олександр ЩЕРБАТЮК