”Купив десяток яєць – і зуби на полку!”

Ринок швидко відреагував на осінню прохолоду. Виросла ціна на яйця з 18 до 25 гривень за десяток. Улюблене в нашому регіоні “Звенигородське масло”(200 грамів) подорожчало з 21 гривні до 26-27. Утім, домашнє масло, такої ж ваги, можна придбати за 20 гривень.

“Це капець! Я в шоці! Як можна обійтись без яєць? Я можу жити без м ’яса, без молока якийсь час, але без яєць ─ ніяк! Хочеш щось спекти, треба яйця, для смаженої риби, відбивних, котлет ─ теж! Що робити – не уявляю. Такої ціни я точно не потягну. Купив десяток яєць – і зуби на полку!” – скаржиться білява пані в блакитній куртці.

Зате на інші продукти ціна поки тримається: молоко – 20-30 гривень за трилітрову банку, сир, сметана – 38, м’ясо – 75-80, сало ─ 35, товстолобики – 21-23 гривні, помідори – 6 гривень, огірки дорогі, по 18, але ж сезон на них уже закінчився.

Перець від 3 гривень (напівкондиційний) до 10. Цибуля, призначена для довгого зберігання, коштує 4 гривні за кілограм, а капуста – 3.

“От біда, а ми в Єрках тижнів два тому купили дві сітки цибулі по 4,50. Думали дорожчатиме. Коли б знали, почекали б”, ─ скаржиться пенсіонерка з кравчучкою.

“Добре що з ’явилась капуста Колобок, вона ідеальна і для квашення і для зберігання. Будемо запасатись, бо з нашим правітєльством шутки плохі”, ─ підморгнув їй сусід по черзі.

Тетяна ІВАШКЕВИЧ

13.10.2016 10:02
Переглядів: 1501
Коментарiв нема

Залишити відповідь

Щоб залишити коментар або відгук під цією публікацією, увійдіть або зареєструйтеся.