Катеринопільські волонтери засолили понад 5 мішків огірків для ЗСУ

Активну волонтерську діяльність розгорнув у Катеринополі на Черкащині волонтерський центр «Від серця до серця». Ось і недавно на Схід було відправлено бус щільно завантажений продуктами, консервацією, солодощами. Добавились і сезонні речі, наприклад буржуйки, які родичі передають військовослужбовцям. Усе зібране дбайливими руками катеринопільчан з турботою і молитвою про наших воїнів.

«За серпень місяць цього року волонтерами центру «Від серця до серця», їхніми родинами, жителями селища та активом сіл Новоселиця, Розсохуватка, Вікнине було засолено понад півтори тонни огірків, а це більше 50-ти мішків! Свіжий овоч на заготівлю для армії надало фермерське господарство, яке розуміє, що зима буде», – інформує одна із учасниць волонтерської спільноти, Віта.

Робота з консервування для передової кипить цілодобово. Працюють вдома, де є вода та відповідний посуд. Окрім огірків, волонтери переробили близько тонни помідорів, що позносили люди. Частину томатів засолили (понад 40 баклажок), інші переробили на аджику, кетчуп, борщову заправу (близько 500 літрів), закрили квасолю в томаті. Не забули виділити і декілька десятків банок на варення для хлопців. Сховища, де зберігаються запаси для передової, щодня також поповнюються вже готовою сезонною консервацією від населення.

«Дякуємо усім, хто долучається до цієї важливої справи: хто забезпечує овочами, банками, хто кидає сезонні домашні справи і стає за переробку продуктів, які дуже швидко псуються. Дякуємо від імені волонтерського центру, від імені хлопців з передової. Пам’ятаймо, що краще допомагати з теплої рідної хати, чим їсти готове в холодному окопі чи бліндажі!» – наголошують катеринопільські волонтери й закликають усіх приєднуватися до плетіння маскувальних сіток, в яких є нині велика потреба.

Тетяна ІВАШКЕВИЧ

Читайте також: Катеринопільчанка зібрала кошти на 4 тепловізори

Читайте нас також в Telegram!

13.09.2022 17:00
Переглядів: 320
Коментарiв нема

Залишити відповідь

Щоб залишити коментар або відгук під цією публікацією, увійдіть або зареєструйтеся.