Аромати каші, що готують на День ліцею, не дають спокою перехожим

Катеринопільський ліцей є наймолодшим навчальним закладом району, але, як і будь-яка школа, він уже має свої свята, традиції. Одним із таких свят є День ліцею, або, як його ще називають ліцеїсти, ─ День науки.

─ Цього дня – 19 травня, ─ каже заступник директора з виховної роботи Віта Гончаренко, ─ ми обов’язково організовуємо екскурсії до найвідоміших місць нашого краю: Шевченкове, Моринці, Будище, Черкаси, Чигирин (Холодний яр, Суботів), Умань. Після екскурсії на лінійці кожен учень звітує про те, як пройшов навчальний рік, в яких проектах брав участь, що досягнув, які плани на майбутнє. Наші вихованці знають: навчальний рік потрібно прожити так, щоб на День ліцею було що сказати.

─ Ми завжди чекаємо цього дня, ─ розповідає ліцеїст Вадим Олійник, ─ бо це і подорожі, й ліцейна каша, і різноманітні цікаві квести. На лінійці кожен клас отримує свій колір, який ми наносимо на обличчя перед початком змагань. Далі – безліч завдань на логіку, інтуїцію артистизм, фізичну підготовку. Звичайно це все викликає шквал емоцій, азарт. Але головна подія заходу – це каша. Такої каші, як у ліцеї, приготовленої власноруч, на багатті, ніде не покуштуєш. А після змагань вона видається ще смачнішою.

─ Аромати від цієї каші не дають спокою не тільки учасникам змагань, а й випадковим перехожим, що йдуть біля ліцею, ─ жартує Віта Василівна. ─ Ось так ми й живемо: на першому місці звичайно навчання, але не забуваємо й про відпочинок, змагання, подорожі. Сумувати просто ніколи. Сподіваюсь, дітям буде що згадати, коли підуть у доросле життя.

Тетяна ІВАШКЕВИЧ

01.06.2017 09:32
Переглядів: 1232
Коментарiв нема

Залишити відповідь

Щоб залишити коментар або відгук під цією публікацією, увійдіть або зареєструйтеся.