Катеринопільська пекарня експериментує: пече цибулевий хліб, буханці з льоном та з кропом

Катеринопільська пекарня має свою історію та традиції. Працює близько 80 років. Тут печуть особливо смачний хліб за новими та традиційними рецептами. І хоч заклад невеликих потужностей, багато мешканців Катеринополя іншого хліба не визнають, довіряють лише своїй пекарні. Тож щодня перед крамницями, де його продають, шикуються черги. До обіду все розкуплено. Не вхопиш. «Бо смачно, мов у дитинстві!» – кажуть.

Попри значні труднощі, що випали на долю пекарні під час війни (її очільник добровольцем став на захист Вітчизни, а його дружина вимушена була опановувати абсолютно незвичну для себе сферу діяльності – орендувати заклад, аби врятувати), вирішувати тимчасові перебої з борошном – пекарня працює і навіть розвивається. Колектив невеликий, але дружній і злагоджений. Головний пекар Ірина – працівниця із досвідом роботи, добре знає свою пекарську справу, орендар – жінка без досвіду роботи в цій галузі, але з гарними ідеями, що допомагають розвитку хлібопекарського виробництва. Склався тандем – організатор, з великим бажанням допомогти, та пекар – з великим бажанням працювати. Знання плюс досвід дали гарний результат. Тож у переліку виготовленої продукції до звичайного «білого» та «сірого» хліба додався «цибулевий», хліб з часником та кропом, хліб з льоном.

Особливо затребуваний поміж катеринопільчан – цибулевий хліб, рецепт якого пекарка тримає в секреті.

Щодня в пекарні зростає також асортимент випічки, а ще тут можна замовити красиво оформлені квітами короваї та пироги.

Збільшилася і кількість замовників продукції. З 4 крамниць (як це було в довоєнний період) до 8 магазинів.

– Чи важко конкурувати на сучасному продовольчому ринку? – запитуємо.

– Дуже складно: старе обладнання, мізерна зарплата, високий тариф на електроенергію, що «з’їдає» левову частку доходу, але підприємство працює і мріє про нові сучасні електропечі, про відкриття нових цехів, про молодих і віртуозних пекарів, про випічку найсмачніших хлібобулочних виробів і про забезпечення місцевим хлібом (з власними секретами) всієї Катеринопільської територіальної громади. Традицію батьків випікати наш, український хліб продовжуємо, – каже орендар пані Любов.

Попри незначні доходи, працівники пекарні від початку війни проводять акцію «З кожної хлібини – гривня на потреби ЗСУ», яка успішно реалізується. Близько 10 тисяч гривень підприємство вже передало на потреби війська та окремим захисникам.

«Хліб неймовірний. Обожнюю цибулевий. Особливо свіжий, теплий. Можу за раз з’їсти пів хлібини з молоком. Уявіть: ніби несумісні смаки, а смачно! Жінка собі купує з льоном та з кропом. Кожному своє. Коли не встигнемо придбати катеринопільський – свята нема», – поділився один із постійних покупців.

Запашні катеринопільські паляниці можна придбати: в центрі містечка в кафе «Кулінарія», в магазині при вході в лікарню, в магазині «Хліб і до хліба», в крамниці села Новоселиця та селища Єрки.

Хто ще не смакував – ласкаво просимо!

Тетяна ІВАШКЕВИЧ

Читайте також: «Поборемо, здолаємо»: понад 60 тисяч гривень для ЗСУ під час благодійного концерту зібрали у Кривих Колінах на Тальнівщині

Читайте нас також в Telegram!

16.03.2023 16:58
Переглядів: 3323
Коментарiв нема

Залишити відповідь

Щоб залишити коментар або відгук під цією публікацією, увійдіть або зареєструйтеся.