Каша від директора: смачно і запам'ятається на все життя

Майже всі школярі з нетерпінням чекають канікул. Добре, коли після завершення навчання вдається з батьками гайнути у гори або на море. Але, як з’ясувалося, і в рідній школі є чим зайнятися.

– Наш табір тривав 14 днів, з 27 травня по 13 червня, – розповідає керівник Анна Сущенко. – Загалом його могли відвідувати всі, але переважно ходили учні молодших класів та категорійні діти. Ми дуже цікаво проводили час. Наприклад, був день під назвою “Вмію сам – навчу тебе” – творча майстерня. Діти ліпили чудо-звіра, де кожен міг відтворити свою фантазію. Якось проводили конкурс “Веселий олівець” на тему “Беру багатобарвну палітру і землю малюю мою”. Ще був день, коли діти співали своїх улюблених пісень.

Окрім того, вікнинські вихованці брали участь у шкільному театрі. Кожен міг відчути себе актором. Був показ мод і зачісок для дівчаток. Учні відвідали шкільний історико-краєзнавчий музей. Збирали лікарські рослини та знайомилися з ними ближче. Довідалися, який овоч найкорисніший. У День захисту дітей відвідали розважальний центр “FLY KIDS ” у Черкасах – подарунок від батьків та вчителів. На День туризму подорожували рідним краєм. І на останок – майстер-клас від директора школи з приготування козацької каші.

Звісно, ми не могли не поцікавитись, за яким рецептом Василь Кураш – директор Вікнинського НВК – готував кашу. З’ясувалося так: підсмажив сало з цибулею й морквою, додав кріп, пшоно, воду, сіль і, насамкінець, заправив тушонкою. Вийшло неабияк смачно! На десерт були свіжі полуниці з грядки шкільного бібліотекаря Галини Російчук.

До слова, нещодавно вікнинські школярі відвідали Центральний музей Державної прикордонної служби України (Оршанець), де ознайомились із основними етапи становлення української державності.

Тетяна ІВАШКЕВИЧ

16.06.2019 19:29
Переглядів: 1321
Коментарiв нема

Залишити відповідь

Щоб залишити коментар або відгук під цією публікацією, увійдіть або зареєструйтеся.