До уваги чоловіків прості рецепти до 8-го Березня. Здивуйте кохану!
М’ясо по-французьки
Цибулина — 3-4 штуки
Свиняча вирізка — 500-600 грам
Ананаси — 300 грам
Сир — 200-300 грам
Майонез — 1 (за смаком)
Сіль — 1 щіпка
Перець — 1 щіпка
Олія — 1 столова ложка
1. Цибулю почистити і нарізати середніми півкільцями. Її в цій страві має бути багато. Для тих, хто не дуже любить смак цибулі, можна запропонувати обсмажити її попередньо в невеликій кількості олії.
2. Дно форми для запікання змастити олією. Викласти цибулю, закриваючи нею всю поверхню форми.
3. М’ясо вимити й обсушити паперовим рушником. Нарізати середніми шматочками товстішими, ніж на відбивні.
4. Трохи відбити кожен шматочок, але без фанатизму, щоб м’ясо не втратило соковитість.
5. Викласт на деко. Посолити і поперчити за смаком, при бажанні додати улюблені спеції, сушені трави, трохи соусу.
6. Промастити трішки майонезом або сметаною.
7. Викласти кільця консервованого ананаса і змастити майонезом.
8. Щедро засипати сиром, щоб утворилася апетитна скоринка, і відправити деко в розігріту духовку.
9. Мінімальний час приготування – близько 30 хвилин, а потім потрібно орієнтуватися на колір скоринки. Як тільки верх стане золотистим, страву можна подавати до столу.
Торт із печива та згущеного молока без випічки
Печиво “Топлене молоко” – 600 г
Варене згущене молоко – 500 г
Масло вершкове – 100 г
Сметана – 2 ст. ложки
Шоколад молочний – 30 г
Подрібнені горіхи волоські – за смаком
Руками або в кухонному комбайні подрібнюємо печиво.
Збиваємо згущене молоко міксером. Коли воно стане трохи рідше, додаємо сметану і знову збиваємо.
Потім змішуємо з розтопленим вершковим маслом.
Додаємо подрібнені горіхи.
З’єднуємо печиво з кремом. Перемішуємо.
На тарілку викладаємо гіркою приготовану масу.
Посипаємо торт тертим на дрібній терці шоколадом.
Відправляємо в холодильник на 30-60 хвилин.
“Бейліз” у домашніх умовах
Віскі (горілка) – 0,5 л.
Згущене молоко – 1 банка
Вершки – 0,4 л (10-15% жирності).
Кава (розчинна) – 1 ст. л. (можна без неї)
Ванільний цукор — 2 ст. л. (ваніліном не замінювати!)
Жовтки від свіжих яєць – 4 штуки
Блендером збиваємо жовтки, ваніль, каву і згущене молоко.
Вливаємо вершки і розмішуємо до однорідності.
Поступово вводимо віскі або горілку.
Заповнюємо напоєм бутлі і витримуємо на холоді приблизно 2 дні, періодично збовтуючи. Смачного!